NA PROLEĆE VELIKO SREĐIVANJE RENTGENOVE ULICE

          Gradonačelnik Darko Bulatović najavio je večeras, u razgovoru sa građanima, veliki projekat uređenja međublokovskog prostora koji će od proleća krenuti, najpre iz kvarta oivičenog Pasterovom, Rentgenovom, ulicom Dragiše Cvetkovića i Bulevarom dr Zorana Đinđića.

         ”Ovo je samo početak. Želimo da od samih građana čujemo ideje i predloge o tome kako žele da izgleda prostor u kome žive. Sve te ideje, stručnjaci i studenti sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta pretočiće u projekat, koji ćemo mi sprovesti u delo. Krećemo iz ovog dela grada koji je, iako u centru, zapušten i pretvoren u ruglo, a onda ćemo taj primer kvartovskog uređivanja, primeniti i u drugim delovima grada”, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

         Najveći broj žitelja ovog dela Niša, preko puta gradske bolnice,  Gradonačelniku se požalio na zapušteno zelenilo oko zgrada, neuređena i malobrojna parking mesta, lošu kanalizaciju, nedostatak slivnika, mobilijara i naravno, ulice i trotoare  u očajnom stanju. Gradonačelnik i njegovi saradnici prihvatili su primedbe građana i obećali novi sastanak, za nekoliko dana, kada će biti prisutni i urbanisti koji će dati konačnu reč o budućem izgledu ovog prostora.

         Dogovoreno je da JKP Medijana već sutra krene sa košenjem i sređivanjem zelenih površina i drveća između zgrada, dok je Parking servis dobio nalog da ukloni sva nepropisno parkirana vozila i olupine,  kao i da otkloni nedostatke u javnom osvetljenju.

         Gradonačelnik je naglasio da je plan da se projekat završi u toku jeseni, najkasnije do januara, kako bi, odmah sa prvim danima nove građevinske sezone, negde u martu ili aprilu, počeli i radovi na kompletnom preuređenju ovog dela grada.

        ”Naša želja je da sve to završimo u toku godine. Da ovaj, nekada prelep kraj, ponovo zablista i postane bolje mesto za život naših sugrađana, i da taj primer nadalje primenimo i u drugim delovima Niša. Novca za to u Budžetu ima. Dobre volje ima, i potrebno je samo da se i građani aktivno uključe  u rešavanje ovih problema i pomognu nam da zajedno ovaj grad učinimo boljim i lepšim”, poručio je Gradonačelnik Bulatović.