1

Пријем за госте манифестације “Дечији фест”

У оквиру обележавања Дечије недеље у Нишу ће по други пут бити организован „Дечији фест“ у Основној школи Стефан Немања 8. и 9. октобра са почетком од 16 часова.

Овим поводом градска већница Тијана Ђорђевић Илић примила је у Градској кући госте ове манифестације из места Градишка у Републици Српској,где се традиционлано организује Фестивал деце са менталним инвалидитетом и где је ове године боравила делегација деце из Ниша.Гости града Ниша су   Драгослав Шиник,Дејан Суботић и Гордан Поповић,људи  који су кроз активности  организација укључени у рад са децом са посебним потребама у Градишки.

Дечији фестивал организује Удружења Млади креативци-Растемо у партнерству са Удружењем особа са менталним инвалидитетом.

Идеја је да се оваквом манифестацијом скрене пажња јавности на децу и младе, на потребе, обавезе и права деце и младих у породици, друштву, локалној заједници, да одрастају у што бољим условима, да имају једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.

Децу  очекује богат програм са пуно изненађења. Биће ту квиз знања-такмичење основних шклола Стефан Немања и Бубањски хероји, представа Трапава кловновска журка и још много изненађења. Оно што ће сигурно децу одушевити су штулаши, који због овог Фестивала долазе из Београда.