Prijem za goste manifestacije “Dečiji fest”

  • IMG-3d16b2f4c6131f794c7f1f29ed2e21be-V
  • IMG-c21187980280a5121c1463e34a186ae5-V
image_pdfimage_print

U okviru obeležavanja Dečije nedelje u Nišu će po drugi put biti organizovan „Dečiji fest“ u Osnovnoj školi Stefan Nemanja 8. i 9. oktobra sa početkom od 16 časova.

Ovim povodom gradska većnica Tijana Đorđević Ilić primila je u Gradskoj kući goste ove manifestacije iz mesta Gradiška u Republici Srpskoj,gde se tradicionlano organizuje Festival dece sa mentalnim invaliditetom i gde je ove godine boravila delegacija dece iz Niša.Gosti grada Niša su   Dragoslav Šinik,Dejan Subotić i Gordan Popović,ljudi  koji su kroz aktivnosti  organizacija uključeni u rad sa decom sa posebnim potrebama u Gradiški.

Dečiji festival organizuje Udruženja Mladi kreativci-Rastemo u partnerstvu sa Udruženjem osoba sa mentalnim invaliditetom.

Ideja je da se ovakvom manifestacijom skrene pažnja javnosti na decu i mlade, na potrebe, obaveze i prava dece i mladih u porodici, društvu, lokalnoj zajednici, da odrastaju u što boljim uslovima, da imaju jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Decu  očekuje bogat program sa puno iznenađenja. Biće tu kviz znanja-takmičenje osnovnih šklola Stefan Nemanja i Bubanjski heroji, predstava Trapava klovnovska žurka i još mnogo iznenađenja. Ono što će sigurno decu oduševiti su štulaši, koji zbog ovog Festivala dolaze iz Beograda.

Možda Vas zanima i sledeće...