КРАЈ РАДОВА НА ЈУЖНОМ КОЛЕКТОРУ

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
image_pdfimage_print

Радови на изградњи Јужног колектора су завршени. Преостало је само, у наредних неколико дана, окончати и главну шахту којом се повезује постојећи колектор који отпадне воде доводи из правца Електронске индустрије и Трошарине са новим цевоводом. Уједно, на том месту остаће веза са новим Чаирским колектором, што ствара могућност да се, у случају обилнијих падавина, део воде преусмери ка колектору у улици Сестара Баковић, што значи да поплава у Зетској улици, загушења канализације и плављења Чаира, Клиничког центра, стадиона или хале, више неће бити.

Градилиште је данас обишао Градоначелник Дарко Булатовић који је рекао да се овим радовима, после 15 година, коначно ставља тачка на проблеме са канализацијом у овом делу града.

”Изградња колектора коштала је 41 милион динара. Средства су обезбеђена из Буџета Града кроз Програм изградње, а поред  дефинитивног решавања питања отпадних вода на Палилули у Чаиру, завршетак колектора је важан и зато јер ств ара услове за  изградњу потпуно нове саобраћајнице дуж пруге, која би била продужетак улице Душана Поповића до Палилулске рампе, која у будућности треба да буде део великог Јужног Булевара”, рекао је Булатовић.

Градоначелник је поручио да ће се, изградњом те улице, растеретити цела улица Душана Поповића, Мокрањчева, Станоја Бунушевца, Епископска, раскрсница код цркве Светог Николе, а великим делом и сама Палилулска рампа.

”Искористићемо ово време да завршимо експропријацију. Издали смо задатак да се уради пројекат. Средства смо обезбедили, и уколико не буде проблема са документацијом, овде ће већ следеће године кренути изградња нове саобраћајнице која ће увелико растеретити саобраћај у овом делу града, а чак га , на тај начин, и убрзати”, нагласио је Градоначелник Ниша.

You may also like...