1

ОТВОРЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У РОВЧЕТУ

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишли су данас реновирани Спорстко рекреативни центар Ровче, чију је обнову и опремање, кроз свеобухватнији Пројекат ревитализације Нишке тврђаве, финансирало то Министарство са 60 милиона динара.

Министар Љајић је најпре, са Градоначелником и његовим сарадницима, прошетао тврђавом, а потом је обилазећи најмодернији спортски центар у овом делу Србије истакао да је задовољство видети како је ово место изгледало некада, а како сада.

”Сваки динар који је овде уложен, ја сам сигуран, да ће се вишеструко вратити, и Нишу, а и туризму Србије. Ово је једна од највећих и најлепших тврђава у региону. Има још пуно тога да се ради. Тврђава, и простор око ње, треба да буде једна мала фабрика новца за Град Ниш, где ће се стварати, сасвим сигурно, нова вредност. Ова тврђава ће привући и нове туристе, и домаће и иностране. Наша намера је да Ниш вратимо на туристичку мапу Србије, и спремни смо за нове даље инвестиције у том правцу”, рекао је Министар Љајић.

Градоначелник Булатовић је нагласио да, на задовољство свих, данас можемо да обиђемо простор који је више деценија био потпуно запуштен и претворен у депонију, и служио свему само не ономе чему је првобитно био намењен.

”Имамо прилику да данас, захваљујући подршци државе, Владе, и пре свега разумевању и помоћи Министра Расима Љајића који је омогућио реализацију овог пројекта  вредног 60 милиона динара, са поносом можемо да кажемо да  оно што је пропадало деценијама сада служи сврси, пре свега младим, спортистима, клубовима и грађанима. Користиће се сигурно и за неке друге, културне садржаје за којима град има потребу, а чему ово место може служити и одговарати у будућности”, рекао је Булатовић.

Градоначелник је истакао и да ће се у тврђави радити и даље. Следи реконструкција бедема и унутрашњости, такође уз подршку Министарства на чијем је челу Министар Љајић, а у току су припремне радње и прибављање све неопходне документације за наставак реализације овог обимног пројекта, који Нишку тврђаву треба да учврсти на позицији бренда нашег града и места које ће деценијама у будућности привлачити људе у наш град, и на коју ће Нишлије бити поносне.

Спортско-рекреативни центар Ровче располаже теренима за рукомет, мали фудбал, кошарку, тенис и атлетику, а врло брзо биће постављена и теретана на отвореном. Сви терени су осветљени, пресвучени  специјалном гуменом подлогом, за безбедно коришћење. Читав комплекс има физичко обезбеђење и видео надзор, а грађанима се коришћење, како је најављено, неће наплаћивати.