1

Отворен Међународни конгрес спиналне хирургије

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић присуствовао је данас отварању Конгреса спиналне хирургије у Нишу ,на којем учествује велики број реномираних светских неурохирурга .

На Конгресу ће сви заинтересовани имати прилику да чују све могуће аспекте лечења пацијената са свим врстама обољења кичменог стуба, од дегенеративних обољења, повреда, тумора…

Истовремено ће у Клиничком центру Ниш бити организовани едукациони курсеви и на тим курсевима биће демонстриране најновије технике лечења пацијената.

“Ради се о мултидисциплинарном конгресу који се односи на најновија сазнања, савремене трендове и будуће правце развоја, као и противречности у примени свих тих сазнања у свакодневној пракси у лечењу наших пацијената, а у контексту савремене болести обољења кичменог стуба”, рекао је председник Удружења неурохирурга Србије др Лукас Расулић.

Конгрес се организује у Нишу у сарадњи Министарства здравља и Клиничког центра Ниш, а одвијаће се као здружена активност Удружења неурохирурга Русије, Србије, Асоцијације спиналних хирурга Русије и Комитета Светске организације за спиналну хирургију неорохирурга, као и Удружења из Хрватске и Југоисточне Европе.

Покровитељ Међународног конгреса спиналне неурохирургије је председник Србије Александар Вучић.