1

ОТВОРЕН 9. САЈАМ АУТОМОБИЛА У НИШУ

У хали Чаир данас је отворен 9. међународни сајам аутомобила, мотоцикала и пратеће опреме у Нишу, који је и ове године окупио велики број излагача, који су нишкој јавности представили бројне моделе возила из најновије светске продукције аутомобилске индустрије.

Сајам је свечано отворио Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић који је рекао  да је сајам аутомобила важан, јер је и аутоиндустрија изузетно важна за нашу земљу. Љајић рекао је да је десет одсто свих страних инвестиција у сектору аутомобилске индустрије и да је од 2001. године у Србију ушло око 70 компанија управо из сектора аутомобилске индустрије.

“На крају крајева, 40.000 људи ради у тим компанијама и ово заправо јесте један од сектора који је локомотима и мото развоја укупне наше привреде”, напоменуо је Љајић.

Отварању Сајма присустововао је и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић који је честитао организаторима Сајма на истрајности са жељом да наредни,  јубиларни, 10. сајам буде и  најбољи.

”И са жељом да колико, већ следеће године уђемо у један пројекат обезбеђивања једног амбијента, простора а онда  и атмосфере која ће омогућити да Град са поносом дочекује и сајмове аутомобила и друге сајмове који су значајни, како би променили слику привредно, пословно, туристичког окружења и амбијента на боље, и у сврху развоја нашег града и будућности целог југа Србије”, нагласио је Градоначелник Ниша.

Иначе, сајам ће трајати до недеље 07. октобра, а врата хале Чаир су отворена за посетиоце сваког дана од 10 до 20 сати.