1

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ПОСЛОВНОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ГРАДА НИША И „BANCA INTESA AD BEOGRAD”

У оквиру Програма локалног економског развоја Града Ниша за 2018. годину, који реализује Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша, упућен је јавни позив банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање привредних субјеката са територије Града Ниша, уз учешће Града кроз субвенционисање камате на кредите за набавку обртних средстава, трошкове набавке машина и опреме, осавремењивање процеса производње, стабилизацију производње, инвестирање у нова савремена средства за рад и производњу у циљу развоја предузетништва, изградњу, реконструкцију и адаптацију пословног простора, ново запошљавање.

Комисија за доделу финансијских средстава у оквиру реализације овог програма, према критеријумима из јавног позива, изабрала је најповољнију понуду, коју је поднела Banca Intesa. Градско веће прихватило је препоруку Комисије и данас је у Градској кући у Нишу потписан Споразум о пословној сарадњи Града Ниша и Banca Intesa. Споразум су потписали, у име Града, Градоначелник Дарко Булатовић и у име банке, директор за продају малом бизниcу у Регионалном центру Ниш Милан Богдановић и регионални директор за пословање са физичким лицима и малим бизнисoм у Регионалном центру Ниш Виолета Марјановић.

„За Град Ниш је јако важно да се овакви програми реализују како бисмо подстакли развој предузетништва и тиме допринели даљем смањивању стопе незапослености у нашем граду. Локалној самоуправи су за реализацију ових планова потребни поуздани партнери и стога сам задовољан што ћемо овај програм реализовати у сарадњи са Bancа Intesa. Град Ниш издваја 9 362 409,00 динара за субвенцију камата на кредите који ће бити додељени привредним субјектима и искрено се надам да ће бити више заинтересованих за овакву врсту помоћи у односу на прошлу годину“, рекао је приликом потписивања Споразума о сарадњи Градоначелник Дарко Булатовић.

„Велико нам је задовољство што је град Ниш и ове године у Banca Intesa препознао поузданог партнера за реализацију програма локалног економског развоја кроз субвенционисано кредитирање предузетника, микро, малих и средњих предузећа. Потписивање овог споразума тако представља наставак сарадње у оквиру које смо привреднике у Нишу претходне године подржали са 134 милиона динара кредита са субвенционисаном каматном стопом. Управо овај сегмент привреде је главни покретач економског раста читаве наше земље, због чега је подстицање његовог развоја стратешки важан део укупног пословања Banca Intesa“, изјавила је Виолета Марјановић, регионални директор за пословање са физичким лицима и малим бизнисoм Banca Intesa у Регионалном центру Ниш.

Минимални износ кредита за који ће се субвенционисати камата је 100 000,00 динара, а максимални 2 000 000,00 динара. Град Ниш субвенционисаће камату до утрошка средстава. Сврха субвенционисања дела кредита је допринос привредном расту кроз лакши приступ приватног сектора кредитним средствима, која се одобравају по повољнијим условима.