POTPISAN SPORAZUM O POSLOVNOJ SARADNJI IZMEĐU GRADA NIŠA I „BANCA INTESA AD BEOGRAD”

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
image_pdfimage_print

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2018. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava, troškove nabavke mašina i opreme, osavremenjivanje procesa proizvodnje, stabilizaciju proizvodnje, investiranje u nova savremena sredstva za rad i proizvodnju u cilju razvoja preduzetništva, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog prostora, novo zapošljavanje.

Komisija za dodelu finansijskih sredstava u okviru realizacije ovog programa, prema kriterijumima iz javnog poziva, izabrala je najpovoljniju ponudu, koju je podnela Banca Intesa. Gradsko veće prihvatilo je preporuku Komisije i danas je u Gradskoj kući u Nišu potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji Grada Niša i Banca Intesa. Sporazum su potpisali, u ime Grada, Gradonačelnik Darko Bulatović i u ime banke, direktor za prodaju malom biznicu u Regionalnom centru Niš Milan Bogdanović i regionalni direktor za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom u Regionalnom centru Niš Violeta Marjanović.

„Za Grad Niš je jako važno da se ovakvi programi realizuju kako bismo podstakli razvoj preduzetništva i time doprineli daljem smanjivanju stope nezaposlenosti u našem gradu. Lokalnoj samoupravi su za realizaciju ovih planova potrebni pouzdani partneri i stoga sam zadovoljan što ćemo ovaj program realizovati u saradnji sa Banca Intesa. Grad Niš izdvaja 9 362 409,00 dinara za subvenciju kamata na kredite koji će biti dodeljeni privrednim subjektima i iskreno se nadam da će biti više zainteresovanih za ovakvu vrstu pomoći u odnosu na prošlu godinu“, rekao je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji Gradonačelnik Darko Bulatović.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je grad Niš i ove godine u Banca Intesa prepoznao pouzdanog partnera za realizaciju programa lokalnog ekonomskog razvoja kroz subvencionisano kreditiranje preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća. Potpisivanje ovog sporazuma tako predstavlja nastavak saradnje u okviru koje smo privrednike u Nišu prethodne godine podržali sa 134 miliona dinara kredita sa subvencionisanom kamatnom stopom. Upravo ovaj segment privrede je glavni pokretač ekonomskog rasta čitave naše zemlje, zbog čega je podsticanje njegovog razvoja strateški važan deo ukupnog poslovanja Banca Intesa“, izjavila je Violeta Marjanović, regionalni direktor za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa u Regionalnom centru Niš.

Minimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100 000,00 dinara, a maksimalni 2 000 000,00 dinara. Grad Niš subvencionisaće kamatu do utroška sredstava. Svrha subvencionisanja dela kredita je doprinos privrednom rastu kroz lakši pristup privatnog sektora kreditnim sredstvima, koja se odobravaju po povoljnijim uslovima.

 

Možda Vas zanima i sledeće...