Ministri za EU integracije Srbije i Austrije održali sastanak u Nišu

  • IMAG2887
  • IMAG2891
image_pdfimage_print
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas u Gradskoj kući u Nišu sa ministrom Austrije za EU, kulturu i medije Gernotom Blumelom.
Sastanak u Nišu upriličen je uoči otvaranja austrijske fabrike “Cumtobel” čije će postrojenje raditi u  industrijskoj zoni Niša,na potezu prema Niškoj banji.
Posle sastanka minitarka Joksimović je istakla da se razgovaralo o evropskom putu Srbije i daljem unapređenju ekonomske saradnje između dve zemlje.”Očekujemo otvaranje najmanje 3 nova poglavlja do kraja godine”,rekla je minsitarka i naglasila da je Austrija iskreni saveznik Srbije na evropskom putu.Prema njenim rečima kada su ekonomski odnosi između dve zemlje dobri,onda je jasno da i politički odnosi jačaju.
Minitar Gernot Blumel rekao je da je Austriji veoma važno da zapadni Balkan i Srbija budu intergrisani u EU.Prema njegovim rečima otvaranje fabrike “Cumtobel” je jasan signal da je Srbija jedan od  glavnih austrijskih  partnera na duže staze.
Trenutno je Austrija zemlja sa najvećim brojem investitora koji posluju u Srbiji,a još jedna renomirana kompanija iz ove zemlje počinje sa radom upravo u Nišu.

Možda Vas zanima i sledeće...