Министри за ЕУ интеграције Србије и Аустрије одржали састанак у Нишу

  • IMAG2887
  • IMAG2891
image_pdfimage_print
Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас у Градској кући у Нишу са министром Аустрије за ЕУ, културу и медије Гернотом Блумелом.
Састанак у Нишу уприличен је уочи отварања аустријске фабрике “Цумтобел” чије ће постројење радити у  индустријској зони Ниша,на потезу према Нишкој бањи.
После састанка минитарка Јоксимовић је истакла да се разговарало о европском путу Србије и даљем унапређењу економске сарадње између две земље.”Очекујемо отварање најмање 3 нова поглавља до краја године”,рекла је минситарка и нагласила да је Аустрија искрени савезник Србије на европском путу.Према њеним речима када су економски односи између две земље добри,онда је јасно да и политички односи јачају.
Минитар Гернот Блумел рекао је да је Аустрији веома важно да западни Балкан и Србија буду интергрисани у ЕУ.Према његовим речима отварање фабрике “Цумтобел” је јасан сигнал да је Србија један од  главних аустријских  партнера на дуже стазе.
Тренутно је Аустрија земља са највећим бројем инвеститора који послују у Србији,а још једна реномирана компанија из ове земље почиње са радом управо у Нишу.

You may also like...