1

Иван Михајловић нови директор РРА „Југ“

Одлуком Скупштине Регионалне развојне агенције „Југ“ за новог дирекотора постављен је Иван Михајловић ,досадашњи менаџер Сектора за развој економије и људских ресурса .
Заменик градоначелника проф.др Милош Банђур представио је новог директора ове агенције као човека чији је сектор једини постигао запажене резултате у претходном периоду и да је његово ангажовање на новој позицији веома важно ,јер агенцију очекује у јануару процес реакредитације на нови петогодишњи период,па је постављање човека који добро познаје посао био приоритет.
Према његовим речима Скупштина РРА „Југ“ је једногласно пре постављања новог директора сменила досадашњег директора Бојана Аврамовића.
„Представници локалних самоуправа и невладиних организација који чине Скупштину РРА „Југ“  били су једногласни у одлуци да се са места директора смени Бојан Аврамовић,јер током његовог мандата  Регионална развојна агенција „Југ“после два пропала јавна позива за нову регионалну депонију „Келеш“, од 2015. године до данас, ништа није предузела,“рекао је заменик градоначелника и додао да  такође ,ван оних средстава које обезбеђују локалне самоуправе од чега Град Ниш  издваја две трећине средстава,сама агенција није ништа приходовала током прошле године.
„Ако узмемо у обзир и да су истовремено четири општине (Куршумлија, Прокупље, Бабушница и Алексинац) су  иступиле из чланства, уз образложење да  чланство у Регионалној развојној агенцији „Југ“  Ниш њима производи само трошкове плаћања чланарине, без повратне користи за чланове друштва и да су иступање најавиле и остале локалне самоуправе,онда је јасна оправданост одлуке скупштине да смени досадашњег директора“рекао је заменик градоначелника.