Ivan Mihajlović novi direktor RRA „Jug“

Odlukom Skupštine Regionalne razvojne agencije „Jug“ za novog direkotora postavljen je Ivan Mihajlović ,dosadašnji menadžer Sektora za razvoj ekonomije i ljudskih resursa .
Zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur predstavio je novog direktora ove agencije kao čoveka čiji je sektor jedini postigao zapažene rezultate u prethodnom periodu i da je njegovo angažovanje na novoj poziciji veoma važno ,jer agenciju očekuje u januaru proces reakreditacije na novi petogodišnji period,pa je postavljanje čoveka koji dobro poznaje posao bio prioritet.
Prema njegovim rečima Skupština RRA „Jug“ je jednoglasno pre postavljanja novog direktora smenila dosadašnjeg direktora Bojana Avramovića.
„Predstavnici lokalnih samouprava i nevladinih organizacija koji čine Skupštinu RRA „Jug“  bili su jednoglasni u odluci da se sa mesta direktora smeni Bojan Avramović,jer tokom njegovog mandata  Regionalna razvojna agencija „Jug“posle dva propala javna poziva za novu regionalnu deponiju „Keleš“, od 2015. godine do danas, ništa nije preduzela,“rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da  takođe ,van onih sredstava koje obezbeđuju lokalne samouprave od čega Grad Niš  izdvaja dve trećine sredstava,sama agencija nije ništa prihodovala tokom prošle godine.
„Ako uzmemo u obzir i da su istovremeno četiri opštine (Kuršumlija, Prokuplje, Babušnica i Aleksinac) su  istupile iz članstva, uz obrazloženje da  članstvo u Regionalnoj razvojnoj agenciji „Jug“  Niš njima proizvodi samo troškove plaćanja članarine, bez povratne koristi za članove društva i da su istupanje najavile i ostale lokalne samouprave,onda je jasna opravdanost odluke skupštine da smeni dosadašnjeg direktora“rekao je zamenik gradonačelnika.