1

БУЛАТОВИЋ: НИКАДА БОЉА САРАДЊА ГРАДА И ДРЖАВЕ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је данас, са сарадницима, фабрике Цумтобел и ИМИ у којима су у току завршне припреме за званично отварање сутра, односно у суботу.

Свечано отварање и почетак рада погона аустријског гиганта на пољу индустрије осветљења и расвете, Цумтобел, заказано је за сутра, а свечаности ће присуствовати и Председник Републике Србије Александар Вучић, што је још један доказ никада боље сарадње Града и Државе, поручио је Градоначелник Булатовић

         ”Ово ће за Ниш бити велики викенд и велики празник, рекао бих. Ово ће бити пета и шеста фабрика које се отварају у последње две године у Нишу. То је јако значајно за град који не памти толико значајну подршку Државе, Владе, лично Председника Републике. Велики број значајних инвестиција, смањивање броја незапослених, повећање броја запослених у истом тренутку, подршка локалним пројектима,…. и заиста све то нас храбри, и даје наду да наш град стаје чврсто на своје ноге и да почиње да се развија на задовољство свих грађана Ниша”, рекао је Градоначелник Булатовић.

         Обилазећи фабрику ИММИ у индустријској зони Лозни Калем, у коју ће филипински инвеститор у наредних 10 година уложити 30 милиона Евра, и која ће запослити и велики број инжењера и висококвалификованих људи, Булатовић је рекао да је задовољство видети нове технологије у Нишу и да је то пут којим ће Град Ниш и Држава Србија ићи убудуће, како би се и што већи број младих, високо образованих људи, задржао у својој земљи.

         ”У ове две компаније  ускоро ће ући близу шест стотина нових инжењера. То је јако значајно, како бисмо сачували управо оне људе који су нам деценијама одлазили из нашег града и наше земље. Стварају се услови да људи могу овде да живе и раде, да имају добра примања и могућност да се усавршавају и баве науком и развојем. Све то ствара нову слику Ниша и у овом погледу”, поручио је Градоначелник Булатовић.

         Он је данас обишао и  Булевар Цара Константина чија је реконструкција завршена, и истакао да је чак два месеца пре рока завршен  и кружни ток код скретања за Цумтобел, који је важан за несметано одвијање саобраћаја у овом делу града.

         ”Ужурбано се ради и на обележавању хоризонталне сигнализације и на завршетку бициклистичке и пешачке стазе на овом потезу, а чим се то заврши, настављају се радови и даље ка насељу Никола Тесла, што ће овај део Ниша значајно унапредити и учинити савременијим”, рекао је Градоначелник.