БУЛАТОВИЋ: НИКАДА БОЉА САРАДЊА ГРАДА И ДРЖАВЕ

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је данас, са сарадницима, фабрике Цумтобел и ИМИ у којима су у току завршне припреме за званично отварање сутра, односно у суботу.

Свечано отварање и почетак рада погона аустријског гиганта на пољу индустрије осветљења и расвете, Цумтобел, заказано је за сутра, а свечаности ће присуствовати и Председник Републике Србије Александар Вучић, што је још један доказ никада боље сарадње Града и Државе, поручио је Градоначелник Булатовић

         ”Ово ће за Ниш бити велики викенд и велики празник, рекао бих. Ово ће бити пета и шеста фабрика које се отварају у последње две године у Нишу. То је јако значајно за град који не памти толико значајну подршку Државе, Владе, лично Председника Републике. Велики број значајних инвестиција, смањивање броја незапослених, повећање броја запослених у истом тренутку, подршка локалним пројектима,…. и заиста све то нас храбри, и даје наду да наш град стаје чврсто на своје ноге и да почиње да се развија на задовољство свих грађана Ниша”, рекао је Градоначелник Булатовић.

         Обилазећи фабрику ИММИ у индустријској зони Лозни Калем, у коју ће филипински инвеститор у наредних 10 година уложити 30 милиона Евра, и која ће запослити и велики број инжењера и висококвалификованих људи, Булатовић је рекао да је задовољство видети нове технологије у Нишу и да је то пут којим ће Град Ниш и Држава Србија ићи убудуће, како би се и што већи број младих, високо образованих људи, задржао у својој земљи.

         ”У ове две компаније  ускоро ће ући близу шест стотина нових инжењера. То је јако значајно, како бисмо сачували управо оне људе који су нам деценијама одлазили из нашег града и наше земље. Стварају се услови да људи могу овде да живе и раде, да имају добра примања и могућност да се усавршавају и баве науком и развојем. Све то ствара нову слику Ниша и у овом погледу”, поручио је Градоначелник Булатовић.

         Он је данас обишао и  Булевар Цара Константина чија је реконструкција завршена, и истакао да је чак два месеца пре рока завршен  и кружни ток код скретања за Цумтобел, који је важан за несметано одвијање саобраћаја у овом делу града.

         ”Ужурбано се ради и на обележавању хоризонталне сигнализације и на завршетку бициклистичке и пешачке стазе на овом потезу, а чим се то заврши, настављају се радови и даље ка насељу Никола Тесла, што ће овај део Ниша значајно унапредити и учинити савременијим”, рекао је Градоначелник.
Иван Михајловић нови директор РРА „Југ“

Одлуком Скупштине Регионалне развојне агенције „Југ“ за новог дирекотора постављен је Иван Михајловић ,досадашњи менаџер Сектора за развој економије и људских ресурса .
Заменик градоначелника проф.др Милош Банђур представио је новог директора ове агенције као човека чији је сектор једини постигао запажене резултате у претходном периоду и да је његово ангажовање на новој позицији веома важно ,јер агенцију очекује у јануару процес реакредитације на нови петогодишњи период,па је постављање човека који добро познаје посао био приоритет.
Према његовим речима Скупштина РРА „Југ“ је једногласно пре постављања новог директора сменила досадашњег директора Бојана Аврамовића.
„Представници локалних самоуправа и невладиних организација који чине Скупштину РРА „Југ“  били су једногласни у одлуци да се са места директора смени Бојан Аврамовић,јер током његовог мандата  Регионална развојна агенција „Југ“после два пропала јавна позива за нову регионалну депонију „Келеш“, од 2015. године до данас, ништа није предузела,“рекао је заменик градоначелника и додао да  такође ,ван оних средстава које обезбеђују локалне самоуправе од чега Град Ниш  издваја две трећине средстава,сама агенција није ништа приходовала током прошле године.
„Ако узмемо у обзир и да су истовремено четири општине (Куршумлија, Прокупље, Бабушница и Алексинац) су  иступиле из чланства, уз образложење да  чланство у Регионалној развојној агенцији „Југ“  Ниш њима производи само трошкове плаћања чланарине, без повратне користи за чланове друштва и да су иступање најавиле и остале локалне самоуправе,онда је јасна оправданост одлуке скупштине да смени досадашњег директора“рекао је заменик градоначелника.