BULATOVIĆ: NIKADA BOLJA SARADNJA GRADA I DRŽAVE

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas, sa saradnicima, fabrike Cumtobel i IMI u kojima su u toku završne pripreme za zvanično otvaranje sutra, odnosno u subotu.

Svečano otvaranje i početak rada pogona austrijskog giganta na polju industrije osvetljenja i rasvete, Cumtobel, zakazano je za sutra, a svečanosti će prisustvovati i Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, što je još jedan dokaz nikada bolje saradnje Grada i Države, poručio je Gradonačelnik Bulatović

         ”Ovo će za Niš biti veliki vikend i veliki praznik, rekao bih. Ovo će biti peta i šesta fabrika koje se otvaraju u poslednje dve godine u Nišu. To je jako značajno za grad koji ne pamti toliko značajnu podršku Države, Vlade, lično Predsednika Republike. Veliki broj značajnih investicija, smanjivanje broja nezaposlenih, povećanje broja zaposlenih u istom trenutku, podrška lokalnim projektima,…. i zaista sve to nas hrabri, i daje nadu da naš grad staje čvrsto na svoje noge i da počinje da se razvija na zadovoljstvo svih građana Niša”, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

         Obilazeći fabriku IMMI u industrijskoj zoni Lozni Kalem, u koju će filipinski investitor u narednih 10 godina uložiti 30 miliona Evra, i koja će zaposliti i veliki broj inženjera i visokokvalifikovanih ljudi, Bulatović je rekao da je zadovoljstvo videti nove tehnologije u Nišu i da je to put kojim će Grad Niš i Država Srbija ići ubuduće, kako bi se i što veći broj mladih, visoko obrazovanih ljudi, zadržao u svojoj zemlji.

         ”U ove dve kompanije  uskoro će ući blizu šest stotina novih inženjera. To je jako značajno, kako bismo sačuvali upravo one ljude koji su nam decenijama odlazili iz našeg grada i naše zemlje. Stvaraju se uslovi da ljudi mogu ovde da žive i rade, da imaju dobra primanja i mogućnost da se usavršavaju i bave naukom i razvojem. Sve to stvara novu sliku Niša i u ovom pogledu”, poručio je Gradonačelnik Bulatović.

         On je danas obišao i  Bulevar Cara Konstantina čija je rekonstrukcija završena, i istakao da je čak dva meseca pre roka završen  i kružni tok kod skretanja za Cumtobel, koji je važan za nesmetano odvijanje saobraćaja u ovom delu grada.

         ”Užurbano se radi i na obeležavanju horizontalne signalizacije i na završetku biciklističke i pešačke staze na ovom potezu, a čim se to završi, nastavljaju se radovi i dalje ka naselju Nikola Tesla, što će ovaj deo Niša značajno unaprediti i učiniti savremenijim”, rekao je Gradonačelnik.
Ivan Mihajlović novi direktor RRA „Jug“

Odlukom Skupštine Regionalne razvojne agencije „Jug“ za novog direkotora postavljen je Ivan Mihajlović ,dosadašnji menadžer Sektora za razvoj ekonomije i ljudskih resursa .
Zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur predstavio je novog direktora ove agencije kao čoveka čiji je sektor jedini postigao zapažene rezultate u prethodnom periodu i da je njegovo angažovanje na novoj poziciji veoma važno ,jer agenciju očekuje u januaru proces reakreditacije na novi petogodišnji period,pa je postavljanje čoveka koji dobro poznaje posao bio prioritet.
Prema njegovim rečima Skupština RRA „Jug“ je jednoglasno pre postavljanja novog direktora smenila dosadašnjeg direktora Bojana Avramovića.
„Predstavnici lokalnih samouprava i nevladinih organizacija koji čine Skupštinu RRA „Jug“  bili su jednoglasni u odluci da se sa mesta direktora smeni Bojan Avramović,jer tokom njegovog mandata  Regionalna razvojna agencija „Jug“posle dva propala javna poziva za novu regionalnu deponiju „Keleš“, od 2015. godine do danas, ništa nije preduzela,“rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da  takođe ,van onih sredstava koje obezbeđuju lokalne samouprave od čega Grad Niš  izdvaja dve trećine sredstava,sama agencija nije ništa prihodovala tokom prošle godine.
„Ako uzmemo u obzir i da su istovremeno četiri opštine (Kuršumlija, Prokuplje, Babušnica i Aleksinac) su  istupile iz članstva, uz obrazloženje da  članstvo u Regionalnoj razvojnoj agenciji „Jug“  Niš njima proizvodi samo troškove plaćanja članarine, bez povratne koristi za članove društva i da su istupanje najavile i ostale lokalne samouprave,onda je jasna opravdanost odluke skupštine da smeni dosadašnjeg direktora“rekao je zamenik gradonačelnika.