Пријем за делегацију Универзитета из Санкт Петербурга

  • IMG-9a3c4ca0932caf3a5cfc6c46b27cbd39-V
  • IMG-f4fe28ea2da62f87295b455c935ec3a3-V
image_pdfimage_print
 У Градској кући  организован је пријем за високу делегацију Универзитета државних противпожарних служби из Санкт Петербурга који је у саставу руског министарстсва за ванредне ситуације.
Госте из Русије је у Вип салону примио заменик градоначелника проф.др Милош Банђур.
Делегацију Универзитета чине генерал-мајор Едуард Чижиков,који је 2014. године предводио руске спасиоце током акција у поплављеном Обреновцу и Игор Осипчук заменик начелника и ректор овог универзитета.
У пријатељском разговору са представницима ове елитне руске високошколске установе размотрене су могућности сарадње на пољу едукације наших стручњака,а биће отворено и представништво овог Универзитета које школује око шест хиљада студената у просториjама српско-руског хуманитарног центра.
 Генерал Едуард Николајевич Чижиков, некадашњи заменик министра за ванредне ситуације и главни војни експерт Министарства за послове цивилне одбране, ванредне ситуације и ликвидације последица елементарних непогода Руске Федерације, данас је ректор Универзитета Државне противпожарне службе Министарства за ванредне ситуације из Санкт Петербурга.Јавност у Србији упознала га је током 2014. године, када је после позива у помоч руководства наше земље за мање од 12 сати са спасиоцима стигао у Обреновац.

You may also like...