Prijem za učesnike likovne koolonije „Sićevo 2018“

  • IMG-cea37975dc1ec787ba88700fdc9be906-V
  • IMG-58f25feace181ca437970df6ef3707c5-V
image_pdfimage_print

Zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur primio je danas u Gradskoj kući učesnike likovne kolonije „Sićevo 2018“.

Prema njegovim rečima  likovna kolonija Sićevo je najstarija umetnička kolonija na Balkanu. Osnovana je 1905. godine po ideji i uz zalaganje srpske slikarke Nadežde Petrović.Zbog svoje nesvakidašnje lepote, sićevački pejzaži predstavljaju inspiraciju ne samo slikarima već i književnicima i svim zaljubljenicima u prirodu.

Ovogodišnja Likovna kolonija Sićevo okupila je 12 slikara regiona, a među učesnicima su Miroljub Đorđević i Đuro Radonjić iz Niša, potom Maja Todić, Kosovska Gračanica, Sonja Spiroska Ostojić, Bosna i Hercegovina, Vesna Begović, Crna Gora, Aleksandra Rakonjac, Beograd, Zoran Graovac, Beograd, Miloš Milosavljević, Makedonija, Ana Vidmar, Slovenija, Rosen Tošev, Bugarska, Gabriela Urban, Mađarska i Lajoš Vegh, Mađarska.

Učesnici kolonije predstavili su se pojedinačno i izneli svoje utiske o lepotama Sićeva,a meću njima su i oni koji se osim slikarstvom bave i pravnom naukom i profesorskim radom.

Interesantno je da je Maja Todić umetnica iz Gračanice prvi put učestvovala u Sićevu kao član dečije slikarske kolonije.

Pored slikara prijemu su prisutvovali i predstavnici Galerije savremene likovne umetnosi iz Niša,koja je organizator ove umetničke manifestacije.

Možda Vas zanima i sledeće...