1

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

Данас је и званично почела нова школска година. У 36 нишких основних школа организован је свечани дочек за око 2500 седмогодишњака који су кренули у први разред, а малишани ће добити и симболичне поклоне од Града и представника градских општина, уз жељу за срећан почетак школовања.
Градоначелник Дарко Булатовић и секретар Секретаријата за образовање Марина Костић присуствовали су пријему првака у школама Учитељ Таса, Радоје Домановић и Јован Јовановић Змај у Малчи и малишанима пожелели много петица, знања и лепих школских дана.
Градоначелник Булатовић је поручио да је свако дете важно, да то нису само ђаци прваци, већ људи који ће сутра, по завршетку школовања, постати лекари, полицајци, судије, медицинске сестре, официри или инжењери, и да се према свакоме од њих треба опходити са пажњом, поштовањем и помно бринути о њиховом одрастању и школовању.
Град ће се старати да сва деца буду једнака и да имају једнаке услове за образовање, без обзира где живе и где иду у школу, рекао је Булатовић.
Он је, обилазећи Основну школу у Малчи у коју је ове године уписано свега пет нових ђака, рекао да ће Град учинити све да створи једнаке услове у школама, без обзира да ли се оне налазе на градском или сеоском подручју.