1

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ АЛЕКСАНДРА МЕДВЕДЕВА

Улица Александра Медведева од сутра ће поново бити отворена за саобраћај, након двомесечне обуставе због реконструкције.

,,Завршено је асфалтирање завршног, хабајућег слоја коловоза, а сутра ујутру ће бити обележена и хоризонтална сигнализација, након чега ће улица моћи да се користи за саобраћај”, рекао је директор Дирекције за изградњу града Небојша Ловић која је и била надлежна за надзор над радовима.

Ловић је истакао да су радови, који су започели 6.  јуна, трајали двадесетак дана дуже него што је било планирано, јер је морала бити реконструисана и водоводна мрежа. Ловић је нарочито нагласио да је све урађено максимално квалитетно:

”Замењена је комплетна кошуљица, односно подлога коловоза, комплетна водоводна мрежа и урађени ивичњаци, тако да ће саобраћајница, која је била у веома лошем стању, сада бити једна од најбољих у граду”, рекао је Ловић и додао да ће одмах по завршетку ове фазе, почети и реконструкција тротоара, односно постављање бехатон плоча, које ће читав овај амбијент, заједно са новим платоом испред техничких школа, учинити много лепшим и савременијим.




ГРАДОНАЧЕЛНИК НАЈАВИО НОВЕ РАДОВЕ У НАСЕЉУ 9.МАЈ

 Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима обишао је мештане Ливадске улице у насељу 9.мај, који су му се обратили због проблема са рачунима за воду, будући да су прикључени на контролни водомер у главној улици, немају водомере у својим домаћинствима и због тога су принуђени да плаћају рачуне услед сваког квара и цурења до којих долази на мрежи. „Више од 10 година мештани Ливадске улице у Новом селу из сопственог џепа морају да надокнађују трошкове за воду, који нису увек мали, а настану услед цурења и кварова. Ми смо дали налог да се крене у процедуру израде пројекта како бисмо и програмом могли да предвидимо решавање овог проблема јер је једино исправно да грађани плаћају рачун само за воду коју потроше. Дакле, онога момента када добију водомере у својим домаћинствима, плаћаће рачун за сопствени утрошак“, изјавио је градоначелник Ниша. Он је истакао да ово није једини проблем мештана Ливадске. У самој улици нема уличне расвете. „Са нама је и директор ЈКП Паркинг сервис, ја очекујем да се већ крајем наредне недеље радници овог предузећа нађу на терену и реше овај проблем“, поручио је градоначелник. Он је овом приликом најавио да ће ускоро опет доћи у Ново село јер у насељу 9.мај постоји још проблема које треба решавати. Наредне године, према његовим речима, радиће се решавање водоводне и канализационе мреже, као и део улица у овом нишком насељу.