GRADONAČELNIK OBIŠAO HVARSKU ULICU U DONJEM KOMRENU

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović posetio je sinoć meštane Hvarske ulice u Donjem Komrenu, sa kojima je razgovarao o konačnom rešavanju problema izgradnje ulice nakon čak 8 godina koliko čekaju na asfalt.“Nakon što su građani sami pokrenuli inicijativu za rešavanje problema i prikupili neophodne potpise, Grad je uspeo da reši problem kanalizacione i vodovode mreže u nekoliko prilaza, predstoji nam rešavanje problema u ulici 45.Divizije. Na dobrom smo putu da meštanima konačno rešimo problem i da dobiju ulicu kakvu zaslužuju. Radićemo korak po korak. Za otprilike nedelju dana utvrdićemo dinamiku i verujem da ćemo se opet ovde sastati na obostrano zadovoljstvo kad bude potpisan i ugovor i krenemo u proceduru“, rekao je gradonačelnik. Gradonačelnik je dodao da Grad ozbiljno staje na svoje noge i da on sa svojim saradnicima svakog dana razgovara sa meštanima Niša u različitim delovima grada, trudeći se da od njih lično čuje koji su to prioritetni problemi sa kojima se susreću, kako bi Grad krenuo u rešavanje istih.“Formirali smo radnu grupu od po dva predstavnika svih pet gradskih opština. Cilj nam je da uspešno isplaniramo narednu godinu, izdvojićemo milijardu  dinara više i nastojaćemo da sistemski rešavamo probleme građana, a ne kao što je rađeno prethodnih godina, od slučaja do slučaja“, istakao je Bulatović. On je naglasio da je gradsko rukovodstvo stabilizovalo budžet, da uspešno vraća dugove bez novih zaduživanja i da sada može ozbiljno da se upusti u rešavanje krucijalnih problema u Gradu. „Nisam želeo da dozvolim da se radi bez pokrića, uspeli smo da se finansijski stabilizujemo i naredne godine rešavaćemo životne probleme građana, gradićemo ulice, rešavati probleme vodovodne i kanalizacione mreže i još mnogo toga“, zaključio je gradonačelnik Bulatović.
ČESTITKA GRADONAČELNIKA NIŠA POVODOM KURBAN BAJRAMA

Povodom velikog praznika Kurban Bajrama gradonačelnik Niša Darko Bulatović uputio je čestitku svim građanima islamske veroispovesti:

„Svim muslimanskim vernicima čestitam veliki praznik Kurban Bajram, sa željom da ove praznične dane proslave u miru i dobrom zdravlju, sa porodicama, prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

Neka vas ovaj drevni veliki praznik žrtve podseti na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i suživota, duboko utemeljene u humanim vrednostima savremenog sveta, i neka vas ispuni solidarnošću, brigom za bližnje i razumevanjem za ljude kojima je pomoć potrebna.

Osnaženi tim vrednostima, uveren sam, nastavićemo zajedno da čuvamo mir, dobro i toleranciju u našem Nišu.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“