1

Град Ниш је расписао Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката за младе

Град Ниш сваке године, путем Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката за младе, пружа подршку младима у свим областима које су значајне за унапређење друштвеног положаја младих, финансирањем пројеката удружења младих и удружења за младе.

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката за младе у 2018. години расписан је 16. јула 2018. године за пројекте из тематских области у складу са циљевима наведеним у Стратегији за бригу о младима Града Ниша 2015 – 2020 и Локалном акционом плану за младе Града Ниша 2015 – 2020.

Документацију потребну за аплицирање по Јавном конкурсу можете наћи на сајту Града Ниша, у делу Јавна обавештења, затим Конкурси (www.gu.ni.rs/konkursi/).

Овим путем Комисија за избор пројеката за младе, Секретаријат за омладину и спорт и Канцеларија за младе Града Ниша позивају сва заинтересована удружења младих и удружења за младе да узму учешће у конкурсу како би кроз реализацију својих пројектних идеја допринели унапређењу положаја младих и остваривању циљева омладинске политике у граду Нишу.

Пријаве на Kонкурс доставити поштом или лично на адресу: Секретаријат за омладину и спорт – Одсек за омладину, ул. Вожда Карађорђа, бр. 16, II спрат, Ниш.

Крајњи рок за подношење пријава на Јавни конкурс је понедељак, 30. јул 2018. године до 15h.




Конституисана радна група за реализацију пројекта Лаки километар

Данас је одржана конститутивна седница Радне групе за припрему, спровођење и мониторинг Пројекта Један лаки километар.

Основни задатак Радне групе је да, на основу мапирања и постојеће базе података, изради Акциони план и стратешки сагледа дефинисане приоритете које ће добити од представника релевантних институција, као и самих крајњих корисника, односно особама са инвалидитетом.
Циљ Пројекта је стварање услова да Ниш буде град без баријера, пре свега у ширем центру града, односно пречнику од једног километра, где ће свим особама са инвалидитетом бити омогућено неометано кретање и приступ јавним градским институцијама и службама.