1

ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ЗА УЧЕСНИКЕ 11. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА СТУДЕНТСКОГ ФОЛКЛОРА

 

У Нишу је синоћ званично отворен једанаести Међународни студентски фестивал фолклора који је ове године више од 500 учесника из осам земаља, Грчке, Грузије, Бугарске, Боливије, Кине, Костарике и Мексика  и седам градова у Србији. Укратко – пола света на југоистоку Србије!  Њихови домаћини су Студентски културни центар Ниш и Академски фолклорни ансамбл „Оро“.

За учеснике и организаторе ове значајне културне манифестације уприличен је пријем у Градској кући, где им је добродошлицу пожелео Градоначелник Ниша Дарко Булатовић уз жељу да се лепо осећају у нашем граду и да из Србије понесу лепе утиске и успомене које ће памтити целог живота.

Град Ниш препознаје друштвени и културни значај овог фестивала, и даће све од себе да као добар домаћин буде добар пример како треба ширити љубав, мир и толеранцију међу младима, а уметност представља најлепши начин да се то и оствари, рекао је Градоначелник Булатовић и позвао све Нишлије, али и читав регион, да ових дана уживају у чарима фолклорних игара, да се друже и међусобно упознају са гостима из земље и иностранства!

Директорка Студентског културног центра Драгана Петковић рекла је да Фестивал с годинама расте и развија се, те ће тако осим у Нишу, концерти бити одржани и у општинама Бела Паланка, Владичин Хан, Књажевац, Ћуприја и Ражањ.  Ове  општине су, заједно са ГО Медијана и градом Нишем, овогодишњи покровитељи фестивала.

По традицији, на дан почетка фестивала, Обреновићевом улицом синоћ су прошетали сви учесници. Дефиле је привукао огромну пажњу наших суграђана, као и свечано отварање и заједнички концерт свих амсамбала на Летњој позорници.