„Dani ruskog filma“ u Nišu

U Gradskoj kući u Nišu zamenik gradonačelnika prof. dr Miloš Banđur primio je istaknute ruske glumce koji borave u Nišu u okviru manifestacije „Dani ruskog filma“.

Umetnici iz Rusije iskoristili su priliku  da se druže sa ljubiteljima filma i odgovaraju na pitanja novinara, a zatim je organizovana i šetnja do niške Tvrđave, gde su glumci iz Rusije upoznati ukratko sa istorijom i tradicijom grada.

Projekcije filmova u okviru manifestacije „Dani ruskog filma“ održaće se od 5. do 7. jula u 18 sati u bioskopu Vilingrad, u Obrenovićevoj ulici u  Nišu, a istovremeno će biti i projekcija u  Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1 u Beogradu.

Sve projekcije su besplatne, a festival će biti otvoren filmom režisera Pavla Drozdova „Nećemo se pozdraviti“, koju će srpska publika videti odmah nakon ruske premijere.

Nišlije će imati priliku da pogledaju i dramu „Trener“ u režiji Danila Kozlovskog, ratni triler „Nećemo se opraštati“ Pavela Drozdova, komediju „Ja mršavim“ Alekseja Nužnija, kao i triler „Gogolj početak“ Egora Baranova, dramu „Dovlatov“ Alekseja Germana mlađeg, fantastičnu priču „Poslednji vitez“ Dmitrija Đačenka i komediju „Zdravo, Oksana Sokolova“ Kirila Vasiljeva.