1

Пријем за учеснике кампа “Будућност Русије”

Заменик градоначелника проф.др Милош Банђур примио је ученике основне школе “Бубањски хероји” који су учествовали на дечијем кампу “Будућност Русије”у Ростову на Дону.

Ученици Матеја Јовановић,Анастасија Здравковић,Милош Бисенић и Адам Стојановић представљали су Србију на овом кампу,где су уз помоћ инструктора савлађиване вештине скаутинга и преживљавања у природи.

Организацију боравка деце у Русији помогао је Руски хуманитарни центар и Град Ниш.

До сада је ова школа из Ниша већ остварила контакт са колегама из Русије ,организацијом заједничких видео часова из историје




У НАРЕДНИХ МЕСЕЦ ДАНА НИШ УСВАЈА ПРВУ СТРАТЕГИЈУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА СА ПРАТЕЋИМ АКЦИОНИМ ПЛАНОМ ДО 2021

Циљ усвајања ове стратегије је смањење броја страдалих у саобраћајним незгодама, кроз јасно дефинисане планове, рекао је на јавној расправи о овом стратешком документу члан Градског већа задужен за саобраћај, Игор Војиновић. „Основни циљ је да до 2021.не буде страдалих, старијих од 65 година, јер кад се посматра заступљеност различитих учесника у саобраћајним незгодама у нашој земљи, половина свих погинулих пешака припада овој старосној категорији. На подручју ПУ Ниш у претходних пет година страдало је 89 људи, међу којима је највећи број старих. Стратегију преати Акциони план са конкретним мерама које би требало да побољшају безбедност на појединим локацијама у Граду Нишу, такозваним „црним тачкама“. Урађена је детаљна анализа и снимање стања на улицама Ниша не би ли се дефинисале најкритичније саобраћајне тачке у граду, а на појединим местима постављени су нови семафори и светлосна сигнализација“, рекао је Игор Војиновић. Израда Стратегије безбедности саобраћаја кошта 2,8 милиона динара, а средства је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја Града Ниша од саобраћајних прекршаја, начињених на територији Ниша.