1

ДОГОВОРЕНА ДАЉА УЛАГАЊА У ШКОЛУ 14. ОКТОБАР

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић разговарао је данас са руководством Школе за основно и средње образовање 14. Октобар о даљој сарадњи Града и ове важне образовне институције, пре свега у решавању проблема везаних за одржавање и санацију простора и зграде у којој школа ради.
Састанак, коме су, поред Градоначелника, присуствовали и градска већница Тијана Ђорђевић Илић, Секретар Секретаријата за образовање Марина Костић и и представници Секретаријата за имовину и правне послове и Канцеларије за локални економски развој и пројекте, договорен је прошле недеље током посете Градоначелника Булатовића школи у којој се образују деца са сметњама у развоју.
Тада је Градоначелник упознат са проблемима везаним за дотрајалост столарије, лошом термичком изолацијом зграде, недостатком лифта и свим оним што отежава свакодневни рад са децом са специфичним потребама, а данас је договорена и динамика будућих активности и наглашена спремност Града да у решавању проблема и помогне.
Договорено је да, до краја године, школа и надлежне градске службе припреме пројектно-техничку документацију неопходну за даља улагања, како би се у наредној години тим пројектима аплицирало код државних и међународних фондова, али и према Градском буџету са циљем обезбеђивања потребних средстава за санацију и реконструкцију школске зграде и подизање њене енергетске ефикасности.
Директор школе 14. Октобар Миша Љубеновић, поновио је да је Градоначелник Булатовић први челник Ниша који је посетио ову школу у последњих пола века, и истакао да и брзина којом је договорени састанак и организован, показује спремности и решеност Града да даљим улагањем помогне рад школе која се једина у Нишу и овом делу Србије бави образовањем деце са сметњама у развоју.
Састанку је присуствовала и Драгана Родић, као представник Фондације Драгана Родић, која и ради у просторијама Школе 14. Октобар, и која се такође захвалила на обећаној помоћи и најавила нове акције и активности Фондације, са циљем даљег унапређења капацитета и могућности ове образовне институције.