PRIJEM ZA ČLANOVE PLANINARSKOG DRUŠTVA „PRESLAP“ I ATLETSKOG KLUBA „ŽELEZNIČAR“

  • dav
    dav
  • dav
    dav
image_pdfimage_print

Član Gradskog veća, resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar primio je članove Planinarskog društva „Preslap“ iz Niša Nenada Stojanovića, Slobodana Vaskovića i Miroslava Dokmana koji će ovog leta učestvovati na tri planinarske ekspedicije (Elbrus-najviši vrh Evrope i Rusije 5642m, Mon Blan-najviši vrh Alpa i Francuske 4810 m, Fudži-najviši vrh Japana 3776m), kao i članove Atletskog kluba „Železničar“ koje predvodi Nemanja Tadić.

Prošlogodišnji ispraćaj na ekspediciju naših planinara u Japanu, u prisustvu medija, i uručenje zastave Grada Niša, kao i njeno isticanje na najvišem vrhu „zemlje izlazećeg sunca“, naišli su na lep i srdačan odjek u javnosti, a Grad Niš je na ovaj način uspešno predstavljen u svetu i afirmisan na jedan drugačiji način.

„Verujem da će i ove godine svečana zastava Grada Niša, koju smo danas uručili članovima članovima „Preslapa“, obići svet i da će naši planinari sa ovom zastavom u rukama izaći na ove surove planinske vrhove. Grad Niš kontinuirano prati rad i takmičenja svih naših sportskih kolektiva, pomaže u okviru svojih mogućnosti i nastoji da uvek bude oslonac niškim sportistima koji u poslednje vreme nižu same uspehe. Grad Niš jako je ponosan i na planinare i na atletičare, ali i na naše sportske kolektive koji su izborili plasman u Evropu: FK Radnički Niš, RK Železničar, RK Naisa i Vaterpolo klub Nais i ja im ovom prilikom čestitam na viteškoj borbi i ostvarenim rezultatima. Grad Niš i niška publika biće uz sve naše sportiste i u narednom periodu i pružati im podršku da i u evropskim nadmetanjima koja im predstoje ostvare zapažene rezultate. Takođe, ovom prilikom želim planinarima pogodne uslove za uspon na Elbrus, Mon Blan i Fudži. Uveren sam da će ostvariti svoje ciljeve. Istovremeno, pošto su nam danas u gostima i atletičari, ističem da će Grad Niš obezbediti neophodno sportsko ortopedsko pomagalo za našeg sportistu sa invaliditetom Nemanju Tadića kako bi se uspešno i u adekvatnim uslovima pripremio za Evropsko prvenstvo u disciplini skok u vis“, rekao je ovom prilikom član Gradskog veća Branislav Kačar.

Možda Vas zanima i sledeće...