1

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ И ГРАДОНАЧЕЛНИК НИША ОБИШЛИ РАЊЕНОГ ПОЛИЦАЈЦА

Потпредседник Владе Србије и Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишли су данас у Клиничком центру у Нишу полицајца Милоша Милошевића, који је рањен у ноћи између суботе и недеље током интервенције у центру Ниша. Рањеног полицајца посетили су и начелник Полицијске управе Славиша Виријевић и директор КЦ Ниш проф. Др Зоран Радовановић.
Градоначелник Булатовић је најоштрије осудио напад и рањавање полицајца и грађана Ниша, и поручио да ће Град учинити све да, у сарадњи са полицијом и свим надлежним органима, омогући све потребне услове да безбедност грађана и гостију нашег града остане на врху приоритета и неприкосновена, и да се овакви немили догађаји не понављају.
Министар Стефановић похвалио је изузетну храброст полицајца Милошевића који је, како је рекао, те вечери заштитио животе многих грађана и показао изузетну прибраност и одлучност.
„Полицајац Милош Милошевић реаговао је храбро, голорук је кренуо на цев оружја и показао изванредну прибраност и одлучност, и успео да заштити животе других људи. Хоћу да се захвалим читавој патроли која је те ноћи учествовала у извршењу задатка, која је веома брзо дошла на лице места и која је спречила извршиоца да испред препуног локала, у коме је било више од стотину људи, можда направи неко теже кривично дело. Добро је да нико није смртно страдао и да је храбром реакцијом припадника Министарства спречен тежак злочин“, истакао је министар.
Стефановић је рекао да је сада веома важно да судови и тужилаштво покажу одговорност.
„Човек који је на овако тежак начин ранио полицајца и покушао да убије друге људе који су те ноћи били у центру Ниша, мора да буде адекватно кажњен. Дакле, тражимо максималну казну коју закон предвиђа и за покушај убиства и за илегално ношење оружја“, нагласио је министар Стефановић.
Он је истакао да ће Министарство унутрашњих послова водити рачуна о рањеном колеги и његовој породици.