Komemoracija povodom smrti prof.dr Gorana Đorđevića

  • IMG_0307
  • IMG_0314
image_pdfimage_print

 

Povodom prerane smrti eminentnog profesora Elektronskog fakulteta i pomoćnika gradonačelnika Niša za napredne tehnologije prof.dr Gorana Đorđevića u amfitetru ove visoko školske ustanove održana je komemorativan sednica .

O profesoru Goranu govorile su njegove kolege i saradnici kao i dekan Elektronskog fakulteta prof.dr Dragan Janković ,ističući pri tome energiju ,znanje ali i vedar i pozitivan duh ovog stručnjaka u oblasti robotike i automatike

Od profesora Gorana oprostio se i gradonačelnik Niša Darko Bulatović čiji je saradnik na polju naprednih tehnologija bio pokojni profesor .

„Smatram za izuzetnu privilegiju u svome životu što sam u jednom relativno kratkom razdoblju mogao da budem bliski saradnik Profesora Dr Gorana Đorđevića.

Kada se naredne godine izgradi Naučno tehnološki park i prvi inovativni proizvodi iz Niša pronađu put do svetskih tržišta, kada mladi diplomirani inženjeri pokrenu svoj profesionalni put iz Niša, setićemo se našeg dragog Gorana. Danas su vrhunski profesionalci svoga zanata retkost među nama. Goran je bio i više od toga. Kod njega je bila sabrana sva moguća etika odgovornosti. Bio je bez zadrške odan svojoj profesiji. Uveliko već doktor nauka i nosilac niza specijalizacija i priznanja, Goran je svoju ekpertizu dokazao i vršeći dužnost Pomoćnika gradonačelnika Niša zaduženog za Napredne tehnologije“,rekao je gradonačelnik.

„Konstantno ukazivajući na neophodnost razvoja i poštovanja nauke, kao rezultat njegovog rada dobili smo projekat Aneksa Elektroskog fakulteta. Goranova vizija nije samo podrazumevala rad na razvoju inovativne infrastrukture, već i na unapređenju kadrova. Insistirao je na programima celoživotnog učenja i usavršavanja, sa lakoćom je pristupao fondovima i bezgranično, davao sebe do poslednjeg atoma snage, kako bi buduće generacije imale perspektivu i uslove kakve on kada je započinjao profesionalnu karijeru nije imao“zaključio je gradonačelnik.

Prof.dr Goran Đorđević biće sahranjen u petak 8.juna u 14 sati na Novom groblju u Nišu.

Možda Vas zanima i sledeće...