НАЈАВЉЕНА СЛАВА ГРАДА НИША

dav
image_pdfimage_print

Заменик градоначелника Ниша Милош Банђур, чланица Градског већа за културу Јелена Митровски и директор НКЦ-а Срђан Савић, најавили су на конференцији за новинаре у Градској кући, дешавања поводом славе Града, Свети цар Константин и царица Јелена.

Заменик градоначелника је истакао да се слава ове године организује на један другачији начин и да ћемо по први пут имати и свечану академију. Он је нагласио да ће 20 гостију из иностранства, из Русије, Аустрије, Турске и Грчке бити гости Града Ниша. У недељу ће бити потписан споразум о пријатељству Ниша и Сереса у Грчкој, уприличен за одборнике који су својом одлуком у парламенту дали зелено светло да се вишегодишњи пријатељски односи два града и озваниче.

Чланица Градског већа Јелена Митровски најавила је фото-изложбу професора Пјера Бордина из Беча „Велика места светске историје“, која ће бити отворена у Градској кући.

Директор НКЦ-а Срђан Савић истакао је да овогодишња слава има четири сегмента: црквени, литургију, предају лабарума и славску литију, научни, будући да се и ове године одржава научни скуп Ниш и Византија, световни-свечана академија и изложба, као и пратећи део. Он је напомену више него успешан евергрин фестивал који је одржан у оквиру славе града, као и дешавања у Чаиру и Душановој, део фестивала ПозитивНИ, као и Палилулско вече.

You may also like...