1

ДАНИ ВОДЕ У НИШУ

У хали Чаир у Нишу данас је почео дводневни Међународни сајам водоводне и канализационе опреме Дани воде, који је окупио више од 25 излагача из земље и иностранства.

Сајам је отворио државни секретар у Министарству заштите животне средине Иван Карић, а сајму је присуствовао и први човек града Ниша, градоначелник Дарко Булатовић. Он је овом прилико истакао да на читавом региону од Београда до Софије, све до прошле године, није било прилике да се на један професионалан и организован начин сви заинтересовани упознају са новим технолошким достигнућима у области пружања комуналних услуга.“Међународни сајам Дани воде постао је место где се срећу реномиране домаће и иностране компаније, место на којем се презентују трендови и разноврсна искуства из области производње и дистрибуције воде за пиће, каналисања и пречишћавања отпадних вода, а Ниш је управо град са одговорном и еколошки освешћеном политиком“, поручио је он. Булатовић је истакао да Ниш, уз подршку Републике и ЕУ, ради пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, што је највећи инфраструктурни пројекат у Србији у области заштите животне средине.

Он је свим посетиоцима и гостима пожелео пријатан боравак у Нишу.




ЕВЕРГРИН У НИШУ

Град Ниш по први пут домаћин је Евергрин фестивала који се, у склопу славе Града Ниша Свети цар Константин и царица Јелена, организује у нишкој Тврђави. Тим поводом градоначелник Града Ниша Дарко Булатовић и чланица Градског већа за културу Јелена Митровски организовали су свечани пријем за учеснике. Градоначелник је овом приликом свим гостима Града пожелео добродошлицу и истакао да је уверен да ће фестивал бити успешан. „Сви се радо сећамо ваших великих хитова. Мислим да је амбијент на Лењој позорници право место да уживамо у музичком спектаклу који нас очекује вечерас и сутра. Ово је одличан увод у обележавање Дана светог цара Константина и царице Јелене“.

Међу присутним извођачима нашли су се Ладо Лесковар, Душан Свилар, Бети Ђорђевић, Нада Павловић, Драган Нуне Николић, Лео Мартин, као и представници Кербера, диригент Војкан Борисављевић, као и Снежана Јовановић, представник оркестра Импресија и један од покретача фестивала. У Градској кући је боравила и ауторка изложбе лузтки,која је јуче отворена, Милица Штрбо.




ЈОШ САМО КОРАК ДЕЛИ „ЖЕЉУ“ ОД ПИСАЊА ИСТОРИЈЕ

РК Железничар у петак гостује на терену Металопластике у последњем колу плеј-офа Суперлиге и уколико победи, пехар намењен шампиону Србије по први пут ће се наћи у витринама нишког клуба. Пред ову важну утакмицу, у име свих грађана Ниша, подршку рукометашима и стручном штабу дао је и градоначелник Дарко Булатовић. Он је честитао на досадашњим великим успесима у сезони, освојеном државном купу и пласману у СЕХА лигу и истакао да „Жеља“ у петак у Шапцу игра за круну блиставе сезоне.

На пријему у Градској кући, истакнуто је да ће рукометаши нишког тима свом снагом ићи на победу, али да треба бити јако опрезан јер Металопластика, после Железничара, игра најбољи рукомет у земљи.

Железничар ће на трибинама у Шапцу имати и подршку својих навијача и симпатизера. Сви заинтересовани да бодре нишки тим у петак моћи ће да резервишу своје место у аутобусу, ако се јаве на телефоне 064 11 72 516 и 018 4527 260, најкасније до петка у 10 сати и доставе име и презиме и број личне карте.Полазак за Шабац је у 12.30, испред Дома рукомета. Утакмица почиње у 18.00 часова.

Иначе, још једна потврда доброг рада у Железничару свакако је и то што се шесторица рукометаша нишког клуба налазе на списку селектора за наступ у репрезентацији, за меч против Португалије.