Михајловићева: Градићемо станове за 110 ромских породица у Нишу

image_pdfimage_print

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић потписали су данас Протокол о сарадњи између Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Србији за период 2016-2025. и Града Ниша на праћењу реализације пројекта пресељења становника насеља Црвена звезда, како би им се обезбедили адекватни услови за становање.

„Протокол који смо данас потписали веома је важан јер њиме решавамо стамбено питање за 110 ромских породица. На овом пројекту смо радили две године и хвала граду Нишу на разумевању и заједничком раду, јер без пуног укључивања локалних заједница нема разговора о томе да можемо да постигнемо да се ромска заједница укључи у нормалан живот какав имају други грађани“, изјавила је Михајловићева.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да су промовисање доброг управљања и оснаживање ромске заједнице заједнички циљеви Града Ниша и Владе Србије.

„Овог тренутка налазимо се у завршној фази једног од значајних пројеката који је подршка и протоколу који смо данас потписали, а то је изградња 50 стамбених јединица за ромску популацију. Протокол који је данас потписан логичан је наставак добрих активности које на нивоу локала са Владом Србије заједно радимо, а с циљем смањења сиромаштва Рома, пуног укључивања у заједницу, као и стварања услова за виши стандард и боље услове живота“, изјавио је Булатовић.

You may also like...