1

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О РЕАЛИЗАЦИЈИ МЕРА АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и директор нишке филијале Националне службе за запошљавање Бобан Матић потписали су данас у Градској кући споразум о реализацији мера активне политике запошљавања. за 2018. годину предвиђеним Локалним акционим планом запошљавања Града Ниша.

Споразумом је предвиђено да 72.727.000 динара, удружених средстава Града Ниша и Националне службе за запошљавање, буде употребљено за реализацију програма и мера Активне политике запошљавања. На основу овог споразума реализоваће се следећи програми и мере Активне политике запоошљавања: субвенција за самозапошљавање, субвенција послодавцима за отварање нових радних места, програм стицања практичних знања, програм обуке на захтев послодавца и јавни радови.
„Повећање запослености налази се у самом врху развојних приоритета Града Ниша. Град је буцетски за ову годину издвојио чак 40 милиона динара, што је укупно, ако се у обзир узму и средства која издваја Национала служба за запошљавање, скоро 20 милиона динара више него прошле године“, рекао је градоначелник Дарко Булатовић.
Он је додао да Ниш последње три године бележи из месеца у месец рекордно низак број незапослених лица на евиденцији, а тренутно их је 27 061, или за 8 одсто мање него прошле године. „Овакве резултате Град Ниш не би могао да оствари без подршке државе и ја се овом прилико захваљујем председнику Србије и Влади наше земље што су препознали значај Ниша и разумели колико је важно да се у Ниш уложи. Захваљујући њима у Ниш је доведен велики број инвеститора што је значајно утицало на смањење броја незапослених“.
Градоначелник је поручио да је стратешки циљ Града стабилан и одржив раст запослености, смањење неформалног запошљавања и незапослености, као и стварање нових мера према захтевима тржишта рада.