POTPISAN SPORAZUM O REALIZACIJI MERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA

dav
image_pdfimage_print

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić potpisali su danas u Gradskoj kući sporazum o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja. za 2018. godinu predviđenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Niša.

Sporazumom je predviđeno da 72.727.000 dinara, udruženih sredstava Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanje, bude upotrebljeno za realizaciju programa i mera Aktivne politike zapošljavanja. Na osnovu ovog sporazuma realizovaće se sledeći programi i mere Aktivne politike zapoošljavanja: subvencija za samozapošljavanje, subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta, program sticanja praktičnih znanja, program obuke na zahtev poslodavca i javni radovi.
„Povećanje zaposlenosti nalazi se u samom vrhu razvojnih prioriteta Grada Niša. Grad je bucetski za ovu godinu izdvojio čak 40 miliona dinara, što je ukupno, ako se u obzir uzmu i sredstva koja izdvaja Nacionala služba za zapošljavanje, skoro 20 miliona dinara više nego prošle godine“, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.
On je dodao da Niš poslednje tri godine beleži iz meseca u mesec rekordno nizak broj nezaposlenih lica na evidenciji, a trenutno ih je 27 061, ili za 8 odsto manje nego prošle godine. „Ovakve rezultate Grad Niš ne bi mogao da ostvari bez podrške države i ja se ovom priliko zahvaljujem predsedniku Srbije i Vladi naše zemlje što su prepoznali značaj Niša i razumeli koliko je važno da se u Niš uloži. Zahvaljujući njima u Niš je doveden veliki broj investitora što je značajno uticalo na smanjenje broja nezaposlenih“.
Gradonačelnik je poručio da je strateški cilj Grada stabilan i održiv rast zaposlenosti, smanjenje neformalnog zapošljavanja i nezaposlenosti, kao i stvaranje novih mera prema zahtevima tržišta rada.

Možda Vas zanima i sledeće...