U NIŠU PREDSTAVLJEN IZVEŠTAJ EVROPSKE KOMISIJE O NAPRETKU SRBIJE U PROCESU EU INTEGRACIJA

  • dig
    dig
  • dav
    dav
  • dav
    dav
image_pdfimage_print

Predstavnici Evropske unije danas su u Nišu predstavili izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije. Njih je u ime Grada Niša pozdravio zamenik gradonačelnika Miloš Banđur koji je izrazio veliko zadovoljstvo što su predstavnici delegacije Evropske unije u Nišu i što su građanima Niša, ali i čitavog regiona predstavili  Godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u pregovaračkom procesu, u proteklih 18 meseci.

„Srećan sam što Delegacija Evropske unije smatra da ovaj važan dokument treba približiti i loklnim samoupravama koje su značajan činilac u opštem napretku države. Danas Niš i jugoistočna Srbija imaju priliku da se bliže upoznaju sa procesima evrointegracija Srbije i da dobiju odgovore na važna pitanja, dokle je naša država stigla na putu ka EU, koja su poglavlja otvorena, u kojim je oblastima ostvaren napredak, koje su preporuke za dalje postupanje u procesu sprovođenja reformi i postupku pridruživanja“, rekao je  Banđur.

Zamenik gradonačelnika je dodao da je predstavljanje ovog izveštaja posebno važno jer su lokalne samouprave i lokalne zajednice mesta gde se potrebe i interesi građana direktno susreću sa procesom evrointegracija. „Često se stiče utisak da su lokalne samouprave najmanje uključene u ovaj proces i da građani ne osećaju da se promene zaista događaju. Kvalitet i dostupnost informacija o procesu evrointegracija ključni su faktori  za lokalne samouprave da prepoznaju šta je neophodno, ne bi li pružile podršku ukupnoj državnoj politici na putu ka Evropskoj uniji“, zaključio je Banđur.

Možda Vas zanima i sledeće...