У НИШУ ПРЕДСТАВЉЕН ИЗВЕШТАЈ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ О НАПРЕТКУ СРБИЈЕ У ПРОЦЕСУ ЕУ ИНТЕГРАЦИЈА

  • dig
    dig
  • dav
    dav
  • dav
    dav
image_pdfimage_print

Представници Европске уније данас су у Нишу представили извештај Европске комисије о напретку Србије. Њих је у име Града Ниша поздравио заменик градоначелника Милош Банђур који је изразио велико задовољство што су представници делегације Европске уније у Нишу и што су грађанима Ниша, али и читавог региона представили  Годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије у преговарачком процесу, у протеклих 18 месеци.

„Срећан сам што Делегација Европске уније сматра да овај важан документ треба приближити и локлним самоуправама које су значајан чинилац у општем напретку државе. Данас Ниш и југоисточна Србија имају прилику да се ближе упознају са процесима евроинтеграција Србије и да добију одговоре на важна питања, докле је наша држава стигла на путу ка ЕУ, која су поглавља отворена, у којим је областима остварен напредак, које су препоруке за даље поступање у процесу спровођења реформи и поступку придруживања“, рекао је  Банђур.

Заменик градоначелника је додао да је представљање овог извештаја посебно важно јер су локалне самоуправе и локалне заједнице места где се потребе и интереси грађана директно сусрећу са процесом евроинтеграција. „Често се стиче утисак да су локалне самоуправе најмање укључене у овај процес и да грађани не осећају да се промене заиста догађају. Квалитет и доступност информација о процесу евроинтеграција кључни су фактори  за локалне самоуправе да препознају шта је неопходно, не би ли пружиле подршку укупној државној политици на путу ка Европској унији“, закључио је Банђур.

You may also like...