U NIŠU OBELEŽEN DAN ZDRAVIH GRADOVA

dig
image_pdfimage_print

U Gradskoj kući u Nišu danas je, treći put za redom, obeležen Dan zdravih gradova. Niš je, pored Beograda i Novog Sada, jedan od gradova koji, kao odgovorna lokalna zajednica, podržava i podržavaće nastojanja svih relevantnih institucija i organizacija da naš grad učinimo zdravom sredinom, sredinom koja gleda u budućnost i svojim stanovnicima omogućava da ostvare pun zdravstveni kapacitet.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, koji je pozdravio skup, briga o zdravlju našeg stanovništva predstavlja prioritet Grada i važan zadatak koji se mora sistematski rešavati i u koji se moraju uključiti sve institucije, organizacije, ali i pojedinci.

„Koncept zdravog života i zdravog grada problem je, kako lične, tako i društvene odgovornosti. Kao odgovorna lokalna zajednica, Grad Niš je uvek podržavao zdrave životne stilove i prezentuje sportove i veštine koje čuvaju i unapređuju fizičko, ali i mentalno i duhovno zdravlje“, rekao je Banđur.

On je dodao da Grad Niš, zajedno sa Institutom za javno zdravlje i svim partnerskim institucijama iz oblasti javnog zdravlja, nastoji da odgovori na sve izazove koji stoje pred savremenim gradom, poput aerozagađenja, buke i sl.

„Naš cilj je da Grad Niš bude zdravo i poželjno mesto za život svih njegovih građana, a to se može postići jedino u sredini koja ima adekvatno urbano planiranje, stabila sistem zdravstvene i socijalne zaštite, komunalnu politiku i stabilizovanu stopu zaposlenosti. Zdravi gradovi su gradovi koji predstavljaju sigurnu, poželjnu, zdravu i srećnu sredinu za život svakog svog građanina“, poručio je Banđur.

Možda Vas zanima i sledeće...