1

ВИШЕ ОД 1400 МАТУРАНАТА У НИШУ ПЛЕСАЛО ДАНАС ШТРАУСОВ КВАДРИЛ

Више од 1400 матураната плесало је данас на нишком Тргу Краља Милана у склопу манифестације „Плес са Европом-матурантска парада“. Сви матуранти из нишких средњих школа плесали су исту кореографију-квадрил, уз музику Јохана Штрауса из оперете Слепи миш.

Према речима заменика градоначелника Ниша Милоша Банђура који је поздравио окупљене матуранте, ова манифестација симболизује јединство младих, мир, толеранцију и слогу међу људима и међу народима.

„Наши матуранти данас завршавају једну етапу у свом животу и улазе у нову, много озбиљнију и креативнију. Надам се да ће свако од њих наћи своје место и остварити своје жеље и снове“, поручио је Банђур.

Лепо време и јако позитивна атмосфера допринели су, уз велики број матураната, да се из Ниша пошаље порука да границе не постоје и да плес спаја људе.

Иначе, ово је 12.пут да се у Нишу организује плес матураната.




Честитка градоначелника Фудбалском клубу Раднички

Поводом великог и историјског успеха у шампионату Супер лиге Србије у сезони 2017/2018.година и освајања високог трећег места, којим је обезбеђен излазак на интернационалну фудбалску сцену, односно пласман у квалификације за Лигу Европе, градоначелник Ниша је у своје лично и у име чланова нишког Градског већа, својих сарадника у кабинету и грађана Ниша упутио искрене честитке Фудбалском клубу Раднички.

„Делим изузетно задовољство и честитам фудбалерима, стручном штабу и руководству Радничког на изузетном успеху и постигнутим резултатима у овој сезони и, посебно, на пласману нашег клуба на европску фудбалску позорницу.

Овим успехом показали сте да је Ниш град спорта и фудбала, да су потенцијали и домети нишких спортских колектива и организација, свакако и спортиста много већи.

Подсетили сте овим великим успехом на све године плодног рада и деловања на плану стварања, васпитања и одгајања квалитетних и талентованих генерација спортиста у прошлости, на незаборавну 1962.годину и први и историјски пласман Радничког у Прву савезну лигу. Подсетили сте још више на генерације квалитетног тима са Чаира крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година прошлог века, када је Раднички неколико узастопних година успешно престављао нашу земљу у Купу УЕФА. Ти резултати на међународној сцени без икакве сумње су и наш град на најбољи начин промовисали у Европи и свету. Подсетили сте и на бројне појединце и врхунске фудбалере и голмане – чланове нашег клуба, који су у прошлости носили дрес са државним грбом као репрезентативци наше земље.

Ваш успех овог пролећа биће исписан златним словима у богатој историји Фудбалског куба Раднички, основаног пре девет и по деценија, далеке 1923.године.

Честитам истовремено и армији навијача Радничког и грађанима Ниша, који су уз клуб били и у часовима великог славља поводом најновијег успеха, али и у периоду када се наш градски клуб борио са великим проблемима и буквално за свој опстанак.

Успех Радничког, нашег „Реала са Нишаве“ је успех свих у клубу, али и града и свих Нишлија. Из тог разлога, уз ове честитке упућујем вам искрене жеље и своја чврста веровања и убеђења да ће Раднички и у европској конкуренцији показати своје вредности, квалитет и витештво које су увек красиле и овај клуб и уопште нишки спорт.

Град Ниш, који је у прошлости увек био уз свој клуб наставиће да помаже рад и активности овог спортског колектива, као и остале успешне клубове и спортске организације, наравно у границама својих могућности, уз веровање да ће та и таква помоћ значајно допринети још бољим резултатима и још успешнијег спорта у Нишу.

18.маја 2018.године

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић