Пријем за амбасадора Шведске

image_pdfimage_print

У посети Нишу борави амбасадор Шведске његова екселенција Јан Лундин,који се данас у Градској кући састао са градончелником Дарком Булатовићем.

Директан повод доласка шведског амбасадора је и припрема великог спектакла “Србија у ритму Европе” који ће се јуна месеца одржати у Нишу.Овај музички програм заједнички помажу амбасаде европских земаља у Србији,при чему сваки град учесник представља неку од земаља.
Србија И Шведска имају одличне дипломатске односе , а велики број наших људи негде око 130 хиљада живи у управо у Шведској.

Као развијена ,али пре свега одговорна земља Шведска помаже Србији у настојањима да се интегрише у европску унију , а многи пројекти од значаја за модернизацију инфраструктуре подржани су од стране Шведске.
Током сусрета било је речи о сарадњи две земље и посебно о пројектма у којима Шведска помаже Град Ниш.
У Нишу, који ће међу првима у Србији почети управљање отпадним водама, у оквиру овог пројекта градиће се шест нових и великих инфраструктурних постројења. Изградња првих планирана је већ крајем 2018. и почетком 2019. године,један од главних финасијера овог пројекта управо је Шведска.

You may also like...