SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Niš, 14.05.2018.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

 

     Kabinetu gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prosledilo je  Zaključak Vladine komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, kojim je, na elektronskoj sednici održanoj 27.aprila, data saglasnost JP za aerodromske usluge „Aerodrom Niš“ za angažovanje 35 lica na određeno vreme, zbog povećanog obima posla. Na ovaj način, 35 radnika dobilo je produžetak ugovora do 31.avgusta ove godine.

     Grad Niš i Republika Srbija ulažu ogromne napore kako bi se stvorili potencijali za još intenzivniji razvoj niške vazdušne luke. Da je upravo tako potvrđuje i nova Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koju je Gradsko veće usvojilo krajem prošle godine, ali i novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u JP Aerodrom, usvojen na sednici Gradskog veća prošle nedelje, čime je uvažen opravdani zahtev ovog JP da se trajno reši status zaposlenih.
139 godina Narodne biblioteke “Stevan Sremac”

Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu, danas je obeležila 139 godina postojanja i rada.

Na svečanoj akademiji upriličenoj u prostorijama biblioteke u ime Grada Niša prisutne je pozdravila gradska većnica Jelena Mitrovski.

Ona je istakla posebnu misiju koju ima biblioteka u izgradnji sistema vrednosti mlađih naraštaja i čestitala vredan jubilej svim zaposlenima u ovoj ustanovi.

Pored čelnika grada i poslenika kulture, na današnjoj svečanoj akademiji govorio je i akademik Srpske akademije nauka i umetnosti, Matija Bećković.

Akademik Bećković je čest gost niške biblioteke ,a u čast jubileja priređena je i izložba fotografija i zapisa iz života ovog velikog srpskog književnika.