1

Нишки спортисти бележе одличне резултате

За нама је феноменални викенд за нишке спортисте.У Чаиру су падали „вечити“у фудбалу па у рукомету,а успешне су биле и рукометашице,ватерполисти и футсалери.
Раднички је на Чаиру победио шампиона државе екипу Партизана са 1-0 и задржао  овом победом трећу позицију на табели са 46 бодова и реалним шансама да  после много година избори пласман у Европу .Гол је постигнут у 74. минуту сусрета тако што је Милан Павков добио лопту с леве стране и прецизним шутом сместио у десни угао гола, иза Стојковића.
Рукометашице Наисе победиле су Медицинар са 39:32  у дербију 13. кола Суперлиге.Тако је нишка  екипа остала у трци за прво место на табели, на којем су се изједначиле управо са екипом Медицинара.
И ватерполисти Наиса, који су свој меч играли у среду, славили су у 14. колу Регионалне А2 лиге победу над Задром од 11:10.
Наис је до победе предводио Живић са четири гола, а важна три бода пред дерби са Шапцем ојачала су самопоуздање нишким ватеполистима. Меч са Шапцем играће у среду, 7.марта у Чаиру.
Обрадовали су нас и футсалери Калче славили су у 14. колу Прве футсал лиге над екипом Само право. И нишки футсалери доказали су да је Чаир овог викенда био несвојива тврђава за ривале из престонице, након што су уписали победу од 6:1. Калча је 6. на табели са 19 бодова. Они ће у наредном колу гостовати ФОН-у управо у Београду.
Шлаг на торти ставили су рукометаши Железничара који су наставили  серију победа нишких клубова и савладали Црвену Звезду са 33-29 и тако задржали прво место на табели. Тријумфом над Црвеном звездом  пред око 1.500 гледалаца у хали “Чаир”, у утакмици пуној преокрета, рукометаши нишког Железничара су и теоретски обезбедили доигравање за титулу и борби за СЕХА лигу и европска такмичења.
Уз квалитет и добар рад спортиста и Град Ниш покушава са своје стране да направи велики корак напред, јер се у много већој мери посвећује пажња спортистима.
Неке ствари које Град жели да спроведе у пракси су можда за ширу јавност мање приметне,али изузетно значајне. Ниш је данас значајно  посвећен препознавању спортских талената од ране младости, а не тек када се направи одличан резултат.
Системски је решено финасирање клубова у граду које је од стране државе препознато као прави модел и за остале градове у Србији.Жеља градског руководства је да се  кроз континуирани рад  и довођењем  доказаних тренера, нишки спорт врати на некадашњи ниво пре свега у традиционално успешним спортовима у граду попут рукомета,фудбала,футсала и других.