Sednica Štaba za vanredne situacije Grada Niša 

image_pdfimage_print
Sednica Štaba za vanredne situacije Grada Niša kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur, održana je u Gradskoj kući.
Nakon sagledavanja situacije na terenu, usled ogromnih količina vode koja je nastala topljenjem snega i kiše koja je prethodne noći iznosila 20 litara po metru kvadratnom, konstatovano je da se sve kritične tačke saniraju i da su sve nadležne ekipe na terenu.
Na Štabu su ukrštene informacije iz MUPa, gradskih opština, preduzeća koja su angažovana na saniranju stanja, Srbijavoda koja su zadužene za tok Nišave i Južne Morave, te su uz procenu daljeg razvoja hidroloških prilika izdati novi nalozi svim subjektima.
Osim saniranja nastalog stanja potrebno je pojačati odbranu sela Mezgraja vrećama sa peskom jer može doći do ugrožavanja ukoliko Južna Morava poraste za više od 50cm.
Gradske opštine su obavezane da izvrše vanrednu kontrolu ispravnosti vode za piće iz seoskih vodovoda, uz nalog JKP Naissusu da nastavi  snabdevanje vodocisternama svih sela koja su ugrožena.
Nekoliko je poplavljenih domaćinstava i tamo će u skladu sa prilikama biti angažovane ekipe sa pumpama za crpljenje vode.

Možda Vas zanima i sledeće...