1

Помоћ у граћевинском материјалу за избегла лица

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић у  име Града Ниша потписао је данас уговоре са избеглим лицима , која су конкурисала  у оквиру потпројеката Регионалног стамбеног програма,а са циљем трајне стамбене интеграције избеглих лица из бивших република СФРЈ.

Корисници са којима су потписани  уговори су започели изградњу својих стамбених објеката,али у недостатку финансијских средстава нису у целости успели да их приведу намени,односно завршетку.

Ова конкретна помоћ у грађевинском материјалу,а по процени стручних грађевинских лица,ангажованих од стране Јединице за управљање пројектима и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије,ће обезбедити трајно стамбено збрињавање,односно функционално становање.

Град Ниш,не учествује својим сретствима у имплементацији овог потпројекта,али је обезбедио стручне службе,спровео јавну набавку и одрадио већину административног дела.

Да би све ово било реализовано Градоначелник је именовао Комисију,која је одрадила и теренске провере.Носилац свих активности била је Канцеларија за избеглице и миграције Града Ниша.