1

У ПУТЕВЕ У НИШУ УЛОЖЕНО ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас у Нишу да је у реконструкцију и рехабилитацију путева у Нишу Влада, преко ЈП “Путеви Србије”, за четири године уложила близу 500 милиона динара, а у целом Нишавском округу близу две милијарде динара, рачунајући и радове планиране у 2018. години.

Михајловићева је у оквиру посете Нишу данас, у пратњи градоначелника Дарка Булатовића, обишла радове на реконструкцији Булевара Цара Константина и поручила да ће ова саобраћајница, поред које се налази и нова фабрика “Цумтобел”, бити завршена до августа.

“Иако је мало померен рок за завршетак радова, то није зато што извођач нешто није урадио, већ је било потребно да се измени пројекат због регулисања одвођења атмосферских падавина. Важно је да се све уради квалитетно, а не као што смо имали примере у неким општинама, да се уради пут, а да не решимо питање одвођења падавина”, казала је Михајловићева, и додала да је вредност радова око 45 милиона динара.

Она је рекла да је важно што ће се у оквиру реконструкције 1,7 километара Булевара Цара Константина урадити и тротоари и бициклистичке стазе и да је то модел за све градове у Србији.