VLADA SRBIJE I EIB PARTNERI NA NOVIM PROJEKTIMA UGOVORI ZA PROJEKAT MODERNIZACIJE I REKONSTRUKCIJE PRUGE NIŠ-DIMITROVGRAD

  • 01312018.EiBanka-3
  • 01312018.EiBanka-9
image_pdfimage_print

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predsednikom Evropske investicione banke Dariom Skanapjekom o tekućim i novim infrastrukturnim projektima koji se realizuju uz podršku EIB-a. Sastanku, održanom u Vladi Republike Srbije, prisustvovao je i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

 

Potpredsednica Mihajlović na sastanku je zahvalila Skanapjeku na dobroj saradnji sa EIB-om na važnim infrastrukturnim projektima koje Srbija realizuje, pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

 

Ovom prilikom je rečeno da će Vlada Srbija i EIB nastaviti da rade partnerski i na završetku tekućih projekata, kao i na novim projektima. Na današnjem sastanku potpisani su i ugovori za projekat modernizacije i rekonstrukcije  pruge Niš-Dimitrovgrad za Srbiju koji su od velikog značaja, jer to znači nastavak modernizacije strateški važnog pravca, Koridora 10, i još bolje povezivanje sa regionom i Evropom.

 

Dario Skanapjeko, predsednik EIB-a, rekao je da je EIB zadovoljan dinamikom povlačenja kreditnih sredstava, i naglasio da je ova institucija fokusirana na podršku projektima koji doprinose povećanju konkurentnosti Srbije.

Možda Vas zanima i sledeće...