1

ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПЛАНИРАЊУ И ИЗГРАДЊИ

Поштовани,

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре вас позива на учешће на скупу који ће се, у склопу јавне расправе оНацрту закона о о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, одржати у Нишу, 2. фебруара 2018. године, у термину од 11:00 до 14:00 часова у сали Скупштине града Ниша, улица Николе Пашића 24.

Текст Нацрта закона је доступан на интернет страници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуреwww.mgsi.gov.rs као и на порталу е-управе.

Доношење овог закона је условљено потребом да се отклоне одређени недостаци који су уочени у досадашњој пракси спровођења Закона о планирању и изградњи, као и да се побољша ефикасност издавања електронских аката за грађење.

Да би се ови циљеви остварили, потребно је размотрити предложена решења и прибавити предлоге за унапређење Нацрта од стране надлежних државних органа и других заинтересованих актера. У ту сврху је предвиђено да јавна расправа траје до 6. фебруара 2017. године.

Примедбе, предлози и сугестије, достављају се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, путем електронске поште на имејл адресе: dejan.carapic@mgsi.gov.rs или поштом на адресу Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, са назнаком „Јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама закона о планирању и изградњи“, 11000 Београд, улица Немањина 22-26.

 Такође, обавештавамо  вас да је Нацрт закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, објављени на званичном сајту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре којим се може приступити  путем линка:http://www.mgsi.gov.rs/cir/dokumenti/nacrt-zakona-o-izmenama-i-dopunama-zakona-o-planiranju-i-izgradnji

Искрено се надамо да ћете бити у прилици да присуствујете овом скупу и да учествујете у дискусији, како би се пружио допринос изради што квалитетнијег законског решења.