POZIV NA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI

Poštovani,

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vas poziva na učešće na skupu koji će se, u sklopu javne rasprave oNacrtu zakona o o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, održati u Nišu, 2. februara 2018. godine, u terminu od 11:00 do 14:00 časova u sali Skupštine grada Niša, ulica Nikole Pašića 24.

Tekst Nacrta zakona je dostupan na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturewww.mgsi.gov.rs kao i na portalu e-uprave.

Donošenje ovog zakona je uslovljeno potrebom da se otklone određeni nedostaci koji su uočeni u dosadašnjoj praksi sprovođenja Zakona o planiranju i izgradnji, kao i da se poboljša efikasnost izdavanja elektronskih akata za građenje.

Da bi se ovi ciljevi ostvarili, potrebno je razmotriti predložena rešenja i pribaviti predloge za unapređenje Nacrta od strane nadležnih državnih organa i drugih zainteresovanih aktera. U tu svrhu je predviđeno da javna rasprava traje do 6. februara 2017. godine.

Primedbe, predlozi i sugestije, dostavljaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putem elektronske pošte na imejl adrese: dejan.carapic@mgsi.gov.rs ili poštom na adresu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sa naznakom „Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji“, 11000 Beograd, ulica Nemanjina 22-26.

 Takođe, obaveštavamo  vas da je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, objavljeni na zvaničnom sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim se može pristupiti  putem linka:http://www.mgsi.gov.rs/cir/dokumenti/nacrt-zakona-o-izmenama-i-dopunama-zakona-o-planiranju-i-izgradnji

Iskreno se nadamo da ćete biti u prilici da prisustvujete ovom skupu i da učestvujete u diskusiji, kako bi se pružio doprinos izradi što kvalitetnijeg zakonskog rešenja.