1

Куп Радивоја Кораћа по 14.пут у Нишу

Финални турнир Купа Радивоја Кораћа одржаће се и ове године у Нишу,  од 15. до 18. фебруара ,па ће тако наш град  14. пут бити домаћин најмасовнијег домаћег такмичења.
Овим поводом представници Кошаркашког савеза Србије, међу којима је био потпредседник КСС Дејан Томашевић и потпредседник  за такмичења Душан Пројовић, посетили су Ниш и разговарали са градоначелником Дарком Булатовићем о самој организацији финалног турнира, али и о наставку успешне сарадње.
Потписано је и писмо којим је и званично потврђено да ће Ниш и ове године бити домаћин завршног турнира националног Купа.
„Финални турнир Купа Радивоја Кораћа је заиста значајан за наш град. Потрудили смо се да и ове године дамо пуну подршку у организацији како би квалитет догађаја био на највишем нивоу. Разговарали смо и о наставку успешне сарадње. Желимо да и репрезентација буде гост нашег града у нареденом периоду“ – изјавио је Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.
Град Ниш изразио је спремност да и наредних година буде домаћин овог такмичења ,јер је интересовање љубитеља кошарке целе југоисточне Србије велико, а Ниш је инфраструктурно поптуно спреман да организује турнир.О овом предлогу расправљаће се на управном одбору КСС,после чега ће бити позната и одлука ,да ли ће Ниш и наредних година организовати овај турнир.
За “Жућкову левицу” ће се ове године борити Црвена звезда, Партизан, ФМП, Мега Бемакс, Динамик, Борац из Чачка, Златибор из Чајетине и ваљевски Металац.