1

Најављен 6. Светосавски бал

Под покровитељством Скупштине Града Ниша, Студентски културни центар Ниш, на иницијативу господина Хаџи – Ивана Редија и уз благослов Епископа нишког, господина Арсенија, организује  ШЕСТИ ДОБРОТВОРНИ СВЕТОСАВСКИ БАЛ који ће бити одржан у недељу, 28. јануара 2018. године у хотелу „New City“ у Нишу, са почетком у 19,00 сати.

Конференцијом за новинаре на којој су говорили организатори свечаности,званично је најављен овај традиционални догађај хуманитарног карактера.У име Града Ниша присутнима се обратила градска већница ресорно задужена за културу Јелена Митровски,која је позвала Нишлије на овај традиционали хуманитарни бал.

Ове године Бал се одржава поводом 140 година слободног Ниша, под слоганом “Слобода и независнот немају цену”. У духу Светосавља, саборности и доброчинства, Нишлијама се пружа прилика да у јединственој балској атмосфери, негујући тиме лепу традицију културног живота града, покажу личну и друштвену одговорност и спремност да помогну другима и својој локалној заједници.

За Шести добротворни Светосавски бал, прикупљена средства биће намењена НИШКОМ УДРУЖЕЊУ СТУДЕНАТА СА ХЕНДИКЕПОМ, за набавку гусеничара за инвалидска колица.

Минимална донација износи 2.000 динара и уплаћује са на рачун Удружења 180-7001210000614-27 АИК Банка, са назнаком “ДОБРОТВОРНИ ПРИЛОГ ЗА ШЕСТИ СВЕТОСАВСКИ БАЛ”.

.Традиционлано за Светосавски бал прописан је и начин одевања, примерен овој специјалној прилици:

– даме: балска или дуга вечерња хаљина;

– господа: тамно вечерње одело, бела кошуља са прикладном краватом и црне ципеле;

– оба пола: могућа гардероба је и староградска ношња, смокинг, као и парадна униформа или свечана службена одећа.

Све информације везане за учешће на Балу, донаторство, програм и протокол можете добити контактом на телефоне: (018) 523 – 411 и 523 – 120, као и путем електронске адресе: akud@skc-nis.com, или директно у просторијама СКЦ-а Ниш, ул. Шуматовачка бб.