Najavljen 6. Svetosavski bal

image_pdfimage_print

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Niša, Studentski kulturni centar Niš, na inicijativu gospodina Hadži – Ivana Redija i uz blagoslov Episkopa niškog, gospodina Arsenija, organizuje  ŠESTI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL koji će biti održan u nedelju, 28. januara 2018. godine u hotelu „New City“ u Nišu, sa početkom u 19,00 sati.

Konferencijom za novinare na kojoj su govorili organizatori svečanosti,zvanično je najavljen ovaj tradicionalni događaj humanitarnog karaktera.U ime Grada Niša prisutnima se obratila gradska većnica resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski,koja je pozvala Nišlije na ovaj tradicionali humanitarni bal.

Ove godine Bal se održava povodom 140 godina slobodnog Niša, pod sloganom “Sloboda i nezavisnot nemaju cenu”. U duhu Svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlijama se pruža prilika da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, negujući time lepu tradiciju kulturnog života grada, pokažu ličnu i društvenu odgovornost i spremnost da pomognu drugima i svojoj lokalnoj zajednici.

Za Šesti dobrotvorni Svetosavski bal, prikupljena sredstva biće namenjena NIŠKOM UDRUŽENJU STUDENATA SA HENDIKEPOM, za nabavku guseničara za invalidska kolica.

Minimalna donacija iznosi 2.000 dinara i uplaćuje sa na račun Udruženja 180-7001210000614-27 AIK Banka, sa naznakom “DOBROTVORNI PRILOG ZA ŠESTI SVETOSAVSKI BAL”.

.Tradicionlano za Svetosavski bal propisan je i način odevanja, primeren ovoj specijalnoj prilici:

– dame: balska ili duga večernja haljina;

– gospoda: tamno večernje odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele;

– oba pola: moguća garderoba je i starogradska nošnja, smoking, kao i paradna uniforma ili svečana službena odeća.

Sve informacije vezane za učešće na Balu, donatorstvo, program i protokol možete dobiti kontaktom na telefone: (018) 523 – 411 i 523 – 120, kao i putem elektronske adrese: akud@skc-nis.com, ili direktno u prostorijama SKC-a Niš, ul. Šumatovačka bb.

Možda Vas zanima i sledeće...