1

Инфраструктурни радови у близини фабрике Цумтобел

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима обишао је локацију у непосредној близини будуће фабрике Цумтобел,где је у току изградња водоводне и канализационе инфраструктуре и приступних саобраћајница.Вредност радова је око 85 милиона динара ,од чега су средства која издваја град око 40 милиона динара.Ради се на изградњи водоводно-канализационе мреже и два приступна пута у дужини око 300 м.Динамика је у складу са роковима па се завршетак радова очекује до 20.фебруара.Овај индустријски потез има око 18 хектара површине ,од чега 11 хектара заузима компанија Цумтобел ,док ће преостала површина бити потенцијална локација за будуће инвеститоре.Завршетком радова добија се целина која у потпуности задовољава инфраструктурне потребе постојеће ,али и будућих компанија које би могле овде да инвестирају.




УРУЧЕНА НАГРАДА „11. ЈАНУАР“

Јуче је у сали Официрског дома у Нишу одржана свечана седница Скупштине Града, на којој су председник Скупштине Града и Градоначелник уручили награду „11. јануар“ за 2017. годину. Награду су од колектива добиле две средње школе: Гимназија „Бора Станковић“ и Медицинска школа „Др Миленко Хаџић“, а од појединаца проф. др Слађана Филиповић, онколог и Зоран Пешић Сигма, нишки писац.

Свечаности је присуствовао велики број званица, а председник Скупштине и Градоначелник су се у својим обраћањима подсетили на велики јубилеј – 140 година од ослобођења Ниша од Турака, као и на значај вредновања и препознавања истакнутих појединаца и установа, које доприносе афирмацији града.

 




Презентација архитектонског уређења Трга краља Милана

У великој сали Скупштине Града Ниша одржана је презентација архитектонско-урбанистичког решења уређења Трга краља Милана у Нишу.

Стручњаци Грађевинско архитектонског факултета ,Завода за урбанизам и Града Ниша припремили су предлог уређења строгог центра града ,којим би ова зона добила модеран и лепши изглед.

Презентацији је присуствовао и градоначелник Ниша Дарко Булатовић ,који је истакао значај овог пројекта ,који би требало да креира једну нову и лепшу димензију централног градског трга.Сви заинтересовани су могли да виде тродимензионални приказ пројекта који предвиђа постојање пешачке зоне све до улаза у тврђаву и још једну фонтану на тзв.бугарском паркингу.Ускоро ће јавности бити предочена финална верзија ,на коју ће физичка и правна лица моћи да дају своје сугестије и примедбе у року од седам дана