GODIŠNJA KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADONAČELNIKA NIŠA DARKA BULATOVIĆA

 

„Godina koju ispraćamo nije ni malo bila laka, ali imali smo jasan cilj ispred sebe, jasnu politiku koju smo sprovodili i koja je pratila mere Vlade Republike Srbije, poštovali smo predloge i sugestije Fiskalnog saveta i uspeli da napravimo prvi korak ka tome da Grad Niš može nesmetano da funkcioniše i izvršava svoje obaveze. Prihodi u budžetu Grada Niša najveći su za prethodnih pet godina i uspeli smo da javne finansije stabilizujemo“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na godišnjoj konferenciji za novinare, koju je sa svojim saradnicima održao u Gradskoj kući.

„Godinu na izmaku“, dodao je gradonačelnik,“obeležilo je i smanjenje nezaposlenosti, ulaganje u nauku i početak izgradnje Naučno tehnološkog parka o kome se pričalo unazad godinama“. Prema njegovim rečima, u Nišu je trenutno 27 200 nezaposlenih ali će se taj broj naredne godine smanjivati jer nas očekuje otvaranje novih fabrika. „Četiri fabrike koje su ove godine počele da se grade: Cumtobel, IMI, nova fabrika Džonson Elektrika, Leoni, biće završene. Otvorili smo Aster, početkom naredne godine biće upućen javni poziv za izgradnju akva parka u Niškoj Banji. Nastavićemo sa projektom izgradnje prećčišćivača za otpadne vode, najveći projekat iz oblasti zaštite životne sredine u Srbiji trenutno, očekuje nas nastavak uređenja fasada, deo smo završili, dodatno zaštitili te objekte i doprineli da divne građevine dobiju još lepši izgled. Očekuje nas nastavak posla na izgradnji železničke obilaznice oko Niša. Reč je o jedinstvenom projektu rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Dimitrovgrad-Niš, u okviru kojeg je i izgradnja zaobilaznice oko Niša, dužine 21 km, sa dve železničke stanice kod Aerodroma i u Panteleju. Radićemo rekonstrukciju pešačkog mosta i uređenje Trga Kralja Milana“.

Gradonačelnik je naglasio da je to samo deo aktivnosti koje se u ovom momentu realizuju ili čija se realizacija očekuje. „Sređujemo saobraćajnice, radimo na povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naše ustanove uspešno realizuju kulturne manifestacije, izdvajamo više sredstava za manifestacije, izdvajanja za socijalne kategorije naših sugrađana su redovna, stanje je potpuno drugačije i kada je reč o isplatama za porodilje, OSI i dr. Radili smo puno i u oblasti poljoprivrede, sporta, zdravstva“, kaže gradonačelnik. On je rekao da je pred ovim gradskim rukovodstvom još mnogo posla, da će se vredno raditi i da je svaka vrsta kritike i sugestija dobrodošla jer nam je svima zajednički cilj da Niš bude bolje i lepše mesto za život svih građana i građanki.